7,3 milioane de lei, cheltuiţi în Ialomiţa în perioada stării de urgenţă. Cât s-a plătit pentru masa şi cazarea carantinaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din judeţul Ialomiţa au cheltuit peste 7 milioane de lei în perioada stării de urgenţă. Astfel, la 2,8 milioane de lei se ridică suma cheltuită pentru cazarea şi hrănirea celor 745 de ialomiţeni, în timp ce alte 4,5 milioane de lei au fost alocate celor 4 spitale pentru achiziţia de echipamente în lupta cu COVID-19.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Ialomiţa, pe perioada stării de urgenţă, în Ialomiţa au fost plasate în carantină 745 de persoane în cele 3 Centre de Carantină, toate situate în incinta staţiunii Amara. Este vorba despre Tabăra «Pavilioane» şi Hotelurile «Parc» şi «Ialomiţa». Toate persoanele internate aici au beneficiat de masă şi cazare pe cheltuiala statului. Estimativ, datele Direcţiei de Sănătate Publică arată faptul că sumele cheltuite se ridică la 2,8 milioane de lei. Din această sumă, Ministerul Sănătăţii a plătit doar 279.000 lei.Conform directorului Cancelariei Prefectului Ialomiţa, George Babagianu, suma plătită pentru carantinaţi nu este nici mare, nici mică, este o sumă corectă. "Suma este justă, raportat la numărul de persoane care au fost cazate în cele 3 centre de carantină în perioada stării de urgenţă. În alte judeţe, de exemplu în vestul ţării, sumele au ajuns şi la un milion de euro, fiind vorba despre câteva mii de persoane carantinate. Nu este nici mare, nici mică această sumă. Este o sumă corectă şi vă asigur că trei instituţii au făcut verificări în aceste cazuri. este vprba despre DSP, Poliţie şi Primărie. Fiţele tututor persoanelor carantinate au fost verificate încrucişat de aceste instituţii", a explicat Babagianu.

Consiliul Judeţean Ialomiţaa alocat în perioada celor două luni 4,5 milioane de lei celor 4 spitale din Bărăgan în lupta cu COVID-19. Fondurile au fost cheltuite pentru achiziţia de echipamente şi materiale de protecţie, astfel încât cadrele medicale să nu fie expuse riscului infectării. În judeţul Ialomiţa se înregistrează peste 340 de cazuri de infecţie cu COVID-19 şi 20 de decese. Conform DSP, un deces s-a înregistrat în rândul cadrelor medicale. Este vorba despre o asistenţă medicală de la Spitalul Orăşenesc Ţăndărei, în vârstă de 42 de ani.

Reprezentanţii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Feteşti au anunţat că 64% dintre pacienţii bolnavi de COVID-19 s-au vindecat. Astfel, în cadrul unităţii medicale, au fostv vindecaţi 175 de pacienţi. Totodată, niciun cadru medical nu a fost infectat cu noul Coronavirus. 

Lucrările se încheie în 2021

Spitalul din Feteşti, unitate medicală care deserveşte 100.000 de persoane, a fost una dintre primele investiţii demarate în judeţul Ialomiţa, imediat după Revoluţie. Deşi, conform planurilor iniţiale, construcţia ar fi trebuit finalizată integral la mijlocul anilor 1990, recepţia lucrărilor a fost efectuată abia în anul 2011, adică după aproximativ două decenii. În tot acest timp, şantierul unităţii medicale de la Feteşti a înghiţit 10 milioane de euro, cu aproximativ 80% mai mulţi bani decât se preconiza.

În iunie 2019, autorităţile locale au semnat contractul de finanţare pentru proiectul ce vizează reabilitarea şi dotarea cu aparatură medicală a Ambulatoriului Spitalului Municipal «Anghel Saligny» din oraş. Perioada de implementare este de 38 de luni. Proiectul se va încheia pe data de 31 ianuarie 2021. Este un proiect deosebit, atât pentru locuitorii municipiului Feteşti, cât şi pentru comunităţile din vecinătatea municipiului. Ne bucurăm foarte mult de faptul că primim sprijin din partea Uniunii Europene pentru realizarea sa, chiar dacă la început au fost multe voci care păreau neîncrezătoare cu privire la succesul acestui proiect. Mulţumim şi partenerilor noştri din cadrul ADR Sud-Muntenia, pentru că ne-au fost alături şi ne-au oferit şansa de a beneficia de fondurile europene!“ spunea la acea dată Sorin Gafiţoi, primarul municipiului Feteşti.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite