32 de directori de muzee de agricultură si specialişti in domeniu din toată lumea , sunt prezenţi zilele acestea la Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dat startul evenimentelor din cadrul Congresului Internaţional al Muzeelor de Agricultură. In Slobozia au poposit aseară 13 delegaţii din ţări europene, dar si din SUA, Canada sau Japonia. Aceştia au avut astăzi ocazia de a gusta şi de a afla cum se prepara produsele tradiţionale româneşti.

Must, pâine coaptă la ţest, placintă cu brânză şi călăvie. Au fost produsele cu care s-au delectat toţi cei care au călcat astăzi pragul Muzeului Naţional al Agriculturii din Slobozia, pentru a participa la cea de-a XVI-a ediţie a Congresului Internaţional al Muzeelor.

 La deschiderea oficială au luat parte atât oaspeţii de seamă invitaţi la eveniment cât şi grupurile de copii sosite la muzeu alături de dascălii lor.
Printre ei s-au aflat si elevii Grupului Şcolar Înălţarea Domnului din Slobozia.

„Am gustat must şi călăvie. Au fost excelente.Este foarte frumos şi aş vrea să se mai repete“, a spus Claudiu Tătaru (11 ani Slobozia).

Pentru reprezentaţii muzeelor celor 13 ţări invitate, vizita la Slobozia a fost un bun prilejde a face cunoştinţă cu tradiţiile populare româneşti, dar şi pentru a le compara cu propriile obiceiuri.

„Muzeul nostru in aer liber din Roznov functionează în mod similar cu cel din Slobozia. Avem acelaşi domeniu de activitate şi suntem impresionaţi de ceea ce se întâmplă aici. Noi, cei din Cehia, suntem interesaţi in mod deosebit mai ales de regiunea Muntenia pentru că avem multe elemente în comun de-a lungul istoriei “, a spus Radoslav Vlk, secretarul general al Asociaţiei Internaţionale a Muzeelor de Agricultură.

Gazdele congresului, reprezentanţii Muzeului Naţional al Agriculturii din Slobozia  s-au străduit sa le facă oaspeţilor şederea in micul oraş de câmpie cât mai plăcută.

„Noi ne-am pregătit din timp pentru acest eveniment. Cred ca organizarea acestei ediţii a congresului la Slobozia este extrem de importantă, deoarece în modul acesta vom reuşi să consolidăm relaţia de prietenie cu muzeele agriculturii din toată lumea”, a declarat profesorul Gheorghe Petre, directorul Muzeului Naţional al Agriculturii din Slobozia.

În următoarele zile invitaţii vor participa la dezbateri  şi sesiuni de comunicări ştiinţifice,iar joi şi vineri vor avea parte de clipe de relaxare intr-o excursie în Delta Dunării.


  

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite