15 persoane din Ialomița sunt cercetate penal pentru comercializare de produse etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la începutul anului 10 tineri au ajuns la spital după ce au consumat produse etnobotanice. În speranța că vor reuși să reducă acest fenomen, oamenii legii au demarat săptămâna aceasta o campanie de informare a copiilor și părinților cu privire la riscurile consumului de droguri ușoare.

Deși în Ialomița nu mai există niciun magazin de vise, la spital au ajuns recent mai mulți tineri aflați în sevraj după consumul de plante etnobotanice. Pentru depistarea dealerilor, polițiștii și procurorii DIICOT au efectuat 7 percheziții domiciliare în cadrul cărora au ridicat diverse cantități de substanțe toxice.

15 persoane sunt cercetate pentru comercializare, iar 24 pentru consum de astfel de substanțe. Pentru stoparea acestui fenomen, polițiștii vor merge zilele acestea în școli unde vor sta de vorbă cu elevii și le vor împarți părinților pliante care conțin mai multe informații despre substanțele considerate legale, însă cu efecte ireversibile asupra sănătății.

„ Prin activităţile organizate, poliţiştii încearcă să atragă atenţia publicului tânăr, părinţilor, dar şi celorlalte categorii de populaţie că acest fenomen nu este inofesiv, nu trebuie tolerat sau ignorat, ci trebuie prevenit şi sancţionat“, a declarat Iuliana Fecioru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Ialomița.

Activitățile de combatere a consumului de etnobotanice fac parte dintr-un șir mai larg de acțiuni organizate de polițiști în cadrul „Săptămânii prevenirii criminalității“.

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite