Vaccinare cu echipele mobile în licee. Director: „Nu-i ştiu pe toţi cum arată fără mască!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipele mobile de vaccinatori ajung în această săptămână în liceele din Olt în care sunt solicitări pentru elevii 16+ FOTO: Adevărul
Echipele mobile de vaccinatori ajung în această săptămână în liceele din Olt în care sunt solicitări pentru elevii 16+ FOTO: Adevărul

Sute de liceeni sunt vaccinaţi în aceste zile în judeţul Olt prin intermediul echipelor mobile de vaccinatori, chiar la ei în şcoală. „Se deplasează şi pentru doi elevi“, spune inspectorul şcolar general-adjunct Maria Chintescu.

Vaccinarea elevilor din categoria de vârstă 16+, chiar în şcoală, a început în judeţul Olt de luni, 7 iunie 2021. Anterior diriginţii au organizat şedinţe cu părinţii şi le-au solicitat acestora acordul scris pentru a putea fi administrat vaccinul, iar acei părinţi care pot veni le sunt alături elevilor în momentul vaccinării. În fiecare zi, echipele mobile de vaccinatori pleacă în şcoli conform unui grafic stabilit de comun acord de Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Campania a debutat la C.N. „Ion Minulescu“ din Slatina, unde elevii au fost vaccinaţi în aer liber, spaţiul fiind amenajat astfel încât să se respecte toate cerinţele sanitare. „La iniţiativa domnului director Christian Ionescu s-a amenajat curtea interioară a şcolii. Soluţia găsită a fost extrem de bine primită atât de elevi cât şi de părinţii acestora. Vaccinarea în cadrul colegiului a fost un succes, feedback-ul este pozitiv, ecoul acţiunii sperăm să îi motiveze şi pe ceilalţi elevi“, a spus Maria Chintescu, inspector şcolar general-adjunct.

Echipă mobilă pentru doi elevi

Efortul reprezentanţilor şcolilor este unul considerabil, având în vedere perioada extrem de aglomerată când se fac înscrieri pentru examenele naţionale, se susţin probele de final de ciclu de învăţământ, se înscriu elevii pentru clasele pregătitoare etc.

„La Cilieni avem, spre exemplu, doi copii. Şi se duc acolo pentru doi copii, ideea este să facilităm acest proces. A fost muncă foarte-foarte mare pentru directori, vreau să-i felicit şi să le mulţumesc pentru că, deşi au atât de multe activităţi acum, s-au străduit să-şi vaccineze şi elevii. Mai greu va fi de săptămâna viitoare, când avem categoria 12+ şi copiii sunt foarte mulţi“, a mai spus oficialul IŞJ.

De ce se vaccinează elevii

Fiecare şcoală are în statistici şi elevi care au trecut deja pe la un centru de vaccinare înainte ca echipele mobile să ajungă şi în şcoala lor. Părinţii celor care n-au făcut-o îşi pot exprima în continuare acordul, în urma centralizării formularelor fiind solicitate echipele mobile. „ La 16+ avem variantă între Pfizer şi Johnson&Johnson. La clasa a XII-a există nişte întrebări, pentru că ar cădea rapelul exact când au şi Bacalaureatul. Dar pot face după Bacalaureat rapelul fără probleme. Tot la şcoală îşi fac rapelul, unde au făcut şi prima doză“, a mai spus Chintescu.

elevi vaccinaţi prin intermediul echjpelor mobile

La Liceul „P.S. Aurelian“ din Slatina elevii şi-au aşteptat rândul la vaccinare FOTO: Adevărul

Prof. Sorina Nicolescu, directorul Liceului „P.S. Aurelian“ din Slatina, unitate în care o echipă mobilă de vaccinatori a ajuns marţi, 8 iunie, şi a vaccinat 23 elevi, spune că elevii sunt dornici, în primul rând, să scape de purtarea măştilor în clasă. „Unii dintre ei merg în mobilităţi Erasmus şi pe lângă beneficiile vaccinării scapă şi de testare. Alţii se vaccinează pentru a-şi proteja familiile. Încercăm să continuăm campania, pentru că şi noi vrem să scăpăm de măşti şi să ne fie bine tuturor, să începem anul şcolar următor în condiţii de siguranţă. Ştiţi că ne e dor de îmbrăţişări, ne e dor să le vedem zâmbetul?! Eu am ore la clasa a IX-a şi nu-i ştiu pe toţi cum arată“, a declarat prof. Nicolescu.

La începutul acestei săptămâni, din cei peste 7.300 elevi din categoria 16+, 403 şi-au exprimat acordul pentru vaccinare, iar alţi 563 s-au vaccinat deja în centrele fixe disponibile. Datele sunt însă în dinamică, în fiecare zi venind noi solicitări, în funcţie de acestea fiind solicitate echipele mobile.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Valeriu Gheorghiţă: „Se poate ajunge din nou la o creştere a numărului de cazuri”. Ce spune despre acordarea de recompense celor care se vaccinează

Cercetător: „Mesajele antivaccinare atacă asemenea variantelor unui virus”. Mituri despre vaccinul anti-COVID-19

Rafila: La 130-150 de cazuri pe zi, noi nu ne mai aflăm în situaţia unei transmiteri comunitare a infecţiei în România

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite