Slatina:Bătrânii refuză biletele de tratament subvenţionate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După în lunile de vară s-au bătut pentru un loc în staţiune, pensionarii olteni au acum locuri la alegere. Din cele 218 bilete alocate luna trecută pensionarilor, 52 au fost refuzate.

Biletele au fost puse în vânzare din nou, în această dimineaţă. Au fost 15 locuri în staţiunea Amara, 10 la Bala şi 7 la Buziaş. În staţiunile de pe Valea Oltului au rămas doar câteva bilete.
Bătrânii care s-au hotărât în ultimul moment să meargă în staţiune s-au adunat dis de dimineaţă în holul Casei Judeţene de Pensii. „Au venit mulţi oameni la ghişee şi cred că până la sfârşitul zilei vor fi cumpărate toate biletele rămase nevalorificate în urma primei repartizări. În general solicitanţii sunt oameni din comunele de legumicultori din sudul judeţului, cum ar fi Giuvărăşti sau Izbiceni. Au terminat muncile agricole, iar acum  merg la tratament“, a explicat Silvia Drăghici, directorul CJP.

Biletul, cât jumătate din pensie


Pentru un sejur de 18 zile întro staţiune balneară, bătrânii plătesc doar jumătate din valoarea pensiei pe o lună. Beneficiază în schimb de cazare, masă şi tratament pentru afecţiunile de care suferă. Şi în sezonul rece, ca şi în timpul verii, pensionarii olteni preferă staţiunile de pe Valea Oltului, pentru că sunt mai aproape de casă. „Locurile din staţiunile Olăneşti, Govora, Călimănşti sau Căciulata au fost valorificate primele. Oamenii s-au convins însă că şi Amara, Bala sau Buziaş sunt staţiuni foarte bune, în care au parte de un tratament eficient“, a mai spus Silvia Drăghici.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite