Slatina:Tabere pentru copiii aflaţi în grija statului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:Tabere pentru copiii aflaţi în grija statului
Slatina:Tabere pentru copiii aflaţi în grija statului

Vacanţa de vară este prilej de bucurie şi pentru copiii din centrele de plasament sau căsuţele familiale. Ei merg în tabere şi excursii, dar şi la strand, la grătar sau în parc.

După un an şcolar în care s-au străduit să obţină note mari şi să fie ascultători, copiii aflaţi în grija statului sunt răsplătiţi cu tabere şi excursia. Direcţia Generală de Asisitenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) organizează vara aceasta trei tabere şi mai multe excursii pentru copiii instituţionalizaţi. Cei mici se distrează împreună cu supraveghetorii şi leagă prietenii cu ceilalţi copii. Când se întorc în căsuţele de tip familial sau în centrele de plasament povestesc bucuroşi peripeţiile din tabără.

„Dacă nu eşti cuminte, nu vei mai merge în tabără“

Gigel, unul dintre copiii aflaţi în grija statului, a aşteptat ieri cu nerăbdare să intre în cabinetul direcotrului. Avea de gând să promită că va fi un copil cuminte şi să ceară să meargă şi anul acesta în tabără. „Am fost de mai multe ori şi mi-a plăcut foarte mult. Vreau să merg şi anul acesta în tabără şi am venit să o rog pe doamna directoare să mă trimită şi pe mine cu ceilalţi copii“, se ruga băiatul. Pentru că nu au putut rezista rugăminţilor copilului, directorul a fost nevoit să îi primită că va merge în tabără. „Chiar dacă nu ai fost atât de cuminte, noi îşi mai dăm o şansă şi te vom trimite şi anul acesta în tabără. Însă trebuie să înţelegi că anul viitor nu vei mai merge, dacă nu eşti cuminte“, i-a spus Luminiţa Tudora.

Află câţi copii instituţionalizaţi vor petrece vacanţa în tabără din ediţia de astăzi a Adevărului de Seară!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite