Prefectura Olt, pichetată miercuri de sindicaliştii de la Cartel ALFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea de protest va avea loc pe platoul din faţa Prefecturii Olt din Slatina
Acţiunea de protest va avea loc pe platoul din faţa Prefecturii Olt din Slatina

Aproximativ 200 de persoane vor participa, în cursul zilei de miercuri – 14 noiembrie, la o acţiune de pichetare ce se va desfăşura în faţa sediului Prefecturii Olt. Motivul protestului este dat de faptul că, în ziua respectivă, vor avea loc astfel de mişcări în mai multe ţări din cauza măsurilor dure de austeritate cauzate de criza economică.

Pichetarea propriu-zisă va avea loc în intervalul orar 16.00-17.00. Organizatorii, respectiv sindicalişti de la CNS Cartel-ALFA, filiala Olt, estimează că la acţiune vor participa aproape 200 de persoane.

Protestul este organizat pe tema „14 noiembrie 2012: zi de acţiune europeană pentru apărarea dialogului social şi negocierile colective” şi este generat de urmările măsurilor dure aplicate din cauza crizei economice mondiale. „Nu se întrevede nicio şansă de a ne redresa din punct de vedere economic, măsurile dure aplicate până acum, dar şi în prezent, au dus şi menţin o stare evidentă de stagnare economică şi recesiune. În plus, ţara noastră este teren de experimente pentru ţările puternice care conduc Europa, iar vocea cetăţenilor nu mai contează”, a declarat Constantin Boerescu, şeful filialei Olt a CNS Cartel ALFA.

În afară de membrii de sindicat, organizatorii se aşteaptă ca la acţiune să participe şi alte persoane - simpli trecători sau nu, care împărtăşesc opinia protestanţilor privind scopul manifestării.

Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt a anunţat deja că va lua măsuri pentru a preîntâmpina producerea unor eventuale incidente. În acest sens, Reprezentanţii instituţiei fac un apel către toţi cetăţenii care se vor afla în zona manifestării - precum şi către participanţi, să adopte un comportament civilizat, să respecte prevederile legilor în vigoare pentru menţinerea unui climat normal de ordine şi linişte publică pe tot parcursul desfăşurării evenimentului.

Jandarmii olteni, împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Slatina şi ai Poliţiei Locale, vor asigura măsurile de ordine publică pe întreaga perioadă de desfăşurare a evenimentului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite