PP-DD Olt şi-a lansat candidaţii la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filiala Olt a Partidul Poporului-Dan Diaconescu şi-a lansat, vineri - 2 noiembrie, candidaţii la alegerile parlamentare din luna decembrie în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul formaţiunii din Slatina.

În lipsa preşedintelui interimar Radu Orzaţă, atribuţiile de gazdă au fost preluate de către prim-vicepreşedintele Teiu Păunescu, consilier judeţean şi om de afaceri. Candidat, totodată, la un colegiu electoral pentru Senat, Păunescu şi-a prezentat colegii alături de care se va arunca în bătălia electorală şi, apoi, cu toţii au expus problemele pe care le consideră stringente în unităţile teritoriale unde vor candida. Atacurile verbale virulente la adresa adversarilor politici au fost deliciul întregii prezentări.

Echipa cu care organizaţia judeţeană Olt a PP-DD se prezintă la alegerile parlamentare de la începutul lunii decembrie este alcătuită atât din persoane cu ştate vechi în politică, dar şi din nou-veniţi. Astfel, pentru Camera Deputaţilor, partidul menţionat îi va avea ca reprezentanţi pe Ion Zăuleţ - Colegiul 1, Constantin Nedelea - Colegiul 2, Cătălin Victor Trifu - Colegiul 3, Jenel Copilău - Colegiul 4, Dumitru Niculescu - Colegiul 5, Gheorghe Bondoc - Colegiul 6, Adam Luminiţa Pachel - Colegiul 7.

Pentru Senat vor candida: Marian Florescu - Colegiul 1, Teiu Păunescu - Colegiul 2 şi, respectiv, Mircea Vântu pe Colegiul 3.

Dintre aceştia, doar câţiva sunt cunoscuţi publicului datorită activităţii anterioare ca politicieni sau oameni de afaceri. Este vorba despre Constantin Nedelea, fost primar al oraşului Scorniceşti între 2008-2012 din partea PNL, trecut apoi la PSD pe listele căruia a pierdut în această vară. Jenel Copilău a fost o perioadă senator, apoi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean între 2000-2004, preşedinte al aceleiaşi instituţii în perioada 2004-2008 şi subprefect între aprilie 2011 - mai 2012 susţinut de UNPR. Ca politician, acesta a schimbat mai multe partide, de la PRM, Partidul Popular, PNL, PSD, UNPR şi, acum, PPDD. Dumitru Niculescu a fost consilier judeţean din partea PDL, director al Direcţiei Agricole şi al APIA Olt. Teiu Păunescu şi Marian Florescu deţin firme cu o activitate lungă în judeţ.

Blazonul „Dan Diaconescu"

Prim-vicepreşedintele PPDD Olt, Teiu Păunescu - consilier judeţean, a declarat că ţelul unanim al tuturor candidaţilor partidului în judeţ constă în obţinerea a cel puţin trei parlamentari, respectiv doi deputaţi şi un senator.

„În toate colegiile electorale unde eu şi colegii mei candidăm avem şanse. Nu mă refer aici la câştigarea tuturor colegiilor, ar fi hazardat pentru mine să spun aşa ceva, dar şanse avem şi acestea nu sunt deloc unele doar de faţadă. Putem obţine mai mult de doi deputaţi şi un senator cum credem noi la acest moment. Noi ne bazăm şi sperăm ca blazonul <<Dan Diaconescu>> să ne fim de bun augur şi să ne poarte noroc", a afirmat Teiu Păunescu, candidat pentru un fotoliu de senator în Colegiul 2.

Candidaţii PPDD au acuzat, aproape la unison, atât PDL, dar şi USL, de faptul că, în perioada cât au fost la conducerea ţării, s-au preocupat de tot felul de lucruri numai de problemele adevărate cu care se confruntau ori se confruntă cetăţenii. „Violeţii" au promis că, dacă vor ajunge la guvernare, vor face tot posibilul să schimbe şi să stabilizeze legislaţia ţării, în special în economie, educaţie, agricultură şi sănătate.

Primarul Slatinei, luat la mişto

Candidatul PP-DD pe Colegiul 1 la Senat (având ca pol capitala judeşului - Slatina, n.a.), Marian Florescu, patron al unei firme de construcţii intrate în conflict cu municipalitatea, nu a pierdut ocazia de a regla verbal conturile cu primarul Darius Vâlcov, aflat la cel de-al treilea mandat consecutiv şi care candidează pe acelaşi colegiu electoral din partea PSD/USL. Florescu a spus că nu a avut nicio teamă când a auzit că se va confrunta cu edilul Slatinei.

„Pe mine nu m-a impresionat niciodată Darius Vâlcov şi în niciun caz nu se va întâmpla asta acum. Părerea mea este că slătinenii au plătit şi-aşa destul de mult pe ambiţiile negative ale acestuia. Eu nu sunt speriat de el, ba din contră - am auzit  că el ar fi speriat. Vâlcov a mai pierdut o luptă cu mine, nu m-ar mira dacă s-ar întâmpla şi-acum la fel. Dumnealui nu are nimic în comun cu Slatina sau cu judeţul Olt în afară de banii de aici. Pot să-l avertizez prin dvs. că, dacă nu fură în alegeri, va alege... urma. Va avea luptă grea cu mine. (...) Este păcat că, în vară, Darius Vâlcov promitea în pliantele sale electorale că va face nişte lucruri dacă va fi ales primar din nou, iar acum e gata să plece imediat. Pentru un om de onoare, eu ştiu că, dacă promiţi ceva, atunci încerci să duci la îndeplinire ce ai spus. Va fi dificil pentru Vâlcov: până ieri a pozat alături de Boc şi Blaga, acum este alături de Ponta. Trist. Mie, unul, ceea ce face el mi se pare o fugă", a declarat Marian Florescu.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite