SLATINA:Tinerii vor un skate park în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

20 de tineri slătineni pasionaţi de skateboarding au solicitat autorităţilor locale înfiinţarea unui skate parc în Slatina. Skaterii au strâns 1.000 de semnături de la cetăţeni şi au făcut o petiţie.

Fie că se strâng la Casa de Cultură a Tineretului, fie în zona magazinului Oltul sunt uşor de recunoscut. Înfăţişarea lor dar şi sportul pe care-l practică îi deosebesc de restul tinerilor de vârsta lor. Vorbim despre cei 20 de tineri slătineni cu vârste între 11 şi 22 ani care practică skateborading-ul. Pentru că s-au săturat să fie apostrofaţi de oamenii care nu le înţeleg pasiunea pentru sportul extrem dar şi de oamenii legii, care nu ratează nicio ocazie pentru a se lua de ei, tinerii au solicitat autorităţilor locale înfiinţarea unui skate park în Slatina. „Suntem în jur de 20 de skateri în Slatina dar suntem în continuă creştere. De obicei stăm pe la magazinul Oltul şi pe la Casa de Cultură a Tineretului unde sunt două rampe pentru sportul extrem dar ni s-a luat să se tot ia lumea de noi. Aşa ne-am hotărât să mergem la primărie şi să facem o petiţie pentru înfiinţarea unui skate park“, a spus Virgil Constantin, iniţiatorul proiectului.

Întâlnire cu autorităţile locale

Pentru a fi cât mai convingători, tinerii s-au trezit dis-de-dimineaţă şi au umblat pe străzi pentru a strânge semnături. 1.000 de cetăţeni şi-au dat acordul pentru înfiinţarea skate park-ului mult visat. „Ni s-a spus de la primărie că trebuie să facem o cerere şi să strângem câteva semnături. Într-o singură zi am reuşit să strângem 1.000 de semnături. Oamenii au fost foarte ambili pentru că ne-au înţeles pasiune pentru acest sport“, a explicat Virgil.
Patru dintre skaterii slătineni s-au întâlnit la sfârşitul acestei săptămâni cu reprezentanţii Primăriei Municipiului Slatina, care s-a alăturat iniţiativei tinerilor.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce răspuns au primit tinerii de la Primărie!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite