FOTO VIDEO  Se surpă Centrul Istoric al Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploaia căzută în noaptea de joi spre vineri a provocat surprize neplăcute şi jenante pentru reprezentanţii Primăriei Slatina, care s-au văzut asaltaţi de telefoane ce semnalau prăbuşirea unor porţiuni din carosabilul Centrului Istoric al urbei. Locurile cu pricina au fost delimitate cu bandă de avertizare, urmând ca abia săptămâna viitoare să fie remediate problemele în cauză.

Slătinenii care, în dimineaţa zilei de vineri – 21 august, au avut întâmplător drum prin zona Centrului Istoric al urbei, au avut parte de imagini ce au scos la iveală amatorismul autorităţilor locale, care nu au vrut să ia în calcul, la momentul reabilitării zonei în urmă cu doi ani, ca operaţiunea de pavare cu piatră cubică a străzilor din perimetrul menţionat să nu se facă direct pe un strat de nisip aşezat pe pământ. Din această cauză nu a mai mirat pe nimeni, vineri dimineaţă, la capătul unei nopţi în care a plouat mai tot timpul, că strada Mihai Eminescu din Centrul vechi al urbei prezenta câteva porţiuni unde carosabilul se surpase de-a dreptul, iar pavelele zăceau amestecate, unele peste altele.

Trecătorii au privit cu dezamăgire la lucrarea plătită gros şi din banii lor (valoare proiect 165 miliarde lei vechi, n.r.), dar şi la modul prost în care s-a lucrat în perimetrul menţionat. Chiar la intrarea în Centrul vechi, pe strada anterior menţionată, jumătate din carosabil se prăbuşise. În ciuda situaţiei, şoferii mai îndrăzneţi nu s-au sfiit să mute parapeţii de avertizare ce delimitau zona afectată de ploi pentru a-şi face drum ca să depăşească ”piedica” apărută în calea lor.

La capătul aceleiaşi străzi, un alt perimetru era delimitat ca fiind un pericol pentru cetăţeni. De data aceasta era vorba despre zona din jurul unei guri de canal. Şi de această dată trecătorii au putut vedea (şi o pot face până la remedierea problemei, n.r.) modul deficitar în care s-a lucrat la carosabil. Nisipul pus pentru a ţine loc de rosturi între pietrele cubice s-a măcinat şi tot stratul superior s-a surpat. În mod greu de înţeles pentru o minte normală, trotuarele – şi ele amenajate tot cu piatră cubică -, nu au înregistrat nicio deficienţă, poate şi pentru că rosturile dintre pavele sunt din ciment şi nu din nisip, cum s-a procedat la carosabil.

”Asta înseamnă bătaie de joc la adresa noastră, a celor din acest oraş, pentru că noi am plătit lucrarea asta, nu X sau Y! Cine a făcut proiectul ăsta trebuia să se gândească că va ploua şi că nisipul nu poate face faţă în asemenea cazuri, că se va măcina şi va crea probleme. Uitaţi şi dvs. Cum arată pavajul din tot Centrul Vechi! E o bătaie de joc! Aici măcar s-a surpat şi arată cât de prost s-a lucrat, dar uitaţi-vă la pavajul de pe străzile din zonă ca să vedeţi ce distanţă mare este între pavele, poţi să calci şi să îţi rupi glezna dacă nu eşti atent! Cine a aprobat lucrarea asta ar trebui dat în judecată, nu altceva, pentru că treaba asta a costat mult”, a fost de părere unul dintre locuitorii zonei.

Reamintim că infrastructura zonei Centrului Istoric din Slatina a fost reabilitată recent, lucrarea fiind inaugurată în septembrie 2013. Proiectul a fost dus la îndeplinire de un consorţiu alcătuit din trei firme: SC Condor Păduraru SRL Slatina, SC Oltenia Garden SRL Craiova şi SC VH Electronic SRL Craiova, valoarea lucrării fiind de 165 miliarde lei vechi, o parte din fonduri fiind de la Uniunea Europeană. Centrul istoric al Slatinei este una dintre puţinele zone din ţară rămase intacte ce numără aproape 120 de case construite la finele sec. XIX – începutul sec. XX.

Vă mai recomandăm:

VIDEO+FOTO  Centrul Istoric din Slatina renaşte încet, dar sigur: infrastructura a fost adusă în secolul XXI

VIDEO-FOTO  Reabilitarea Centrului Istoric din Slatina a intrat pe ultima turnantă

VIDEO  Cum se toacă aiurea banii la Slatina: stradă modernizată pe bani europeni în 2013, băgată iar în reparaţii

FOTO+VIDEO  Singurul ştrand din Slatina, uitat de autorităţi în bălării

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite