SLATINA:Bercea vrea să scoată rromii olteni din sărăcie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Bercea vrea să scoată rromii olteni din sărăcie
SLATINA:Bercea vrea să scoată rromii olteni din sărăcie

Miile de rromi din judeţul Olt au nevoie de case, acte şi locuri de muncă, dar de cele mai multe ori autorităţile le ignoră problemele.

 Fără lanţuri mari de aur la gât, îmbrăcaţi elegant, la costum şi cravată, mai marii rromilor au dezbătut ieri în Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Olt problemele cu care se confruntă comunităţile de rromi din judeţ„ Sunt 11 000 de rromi în Caracal, 5000 de la Corabia, 6000 la Potcoava, 3000- 4000 în Slatina şi în alte câteva mii în  45 de localităţi din Olt care trebuie ajutaţi. Nu au acte, case, locuri de muncă, nu au cum să îşi trimită copiii la şcoală şi sunt marginalizaţi de societate doar pentru că sunt de etnie rromă. Nici reprezentanţii lor din instituţiile publice nu se implică în găsirea de soluţii pentru problemele lor”, a explicat Ilie Neacşu, preşedintele Centrului Creştin al Rromilor Olt.

Buletine, paşapoarte şi permise de intrare în spital pentru rromi

Proaspăt investit în funcţia de preşedinte al rromilor din România, Bercea Mondial are planuri mari pentru oamenii pe care îi va conduce. „Eu vreau să fac pentru rromi proiecte europene ca să îi ajut, să nu mai fie săraci. Să le facem buletine, paşapoarte, să le dăm adeverinţe ca să îi primească în spiatal”, a dezvăluit Bercea câteva din strategiile sale.


Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina de ce l-a ales regele Cioabă pe Bercea preşedinte al tuturor rromilor din România!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite