Slatina: O nuntă la restaurant costă peste 40.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meniurile, decoraţiunile, fotograful, rochia de mireasă, costumul de ginere şi lăutarii scot din buzunarele tinerilor care vor  să se căsătorească zeci de mii de lei.

Dacă vă gândiţi să vă căsătoriţi trebuie să ştiţi că o nuntă obişnuită, la un restaurant din Slatina, vă pune serios la cheltuială. Numai pentru haine şi plata arvunei la restaurant, lăutari, fotograf şi decoraţiuni vă trebuie cel puţin 10.000 lei, iar la finalul nunţii mai aveţi de plătit pe puţin 30.000 de lei, dacă aveţi aproximativ 200 de invitaţi. Tinerii care au organizat deja petrecerea de nuntă spun că viitorii miri trebuie fie să strângă bani din timp fie să se împrumute pentru a se căsători. „Am făcut nunta la Hanul Cireaşov, cu aproximativ 250 de invitaţi. Am cheltuit aproape 5000 lei pe hainele de cununie şi de nuntă, 2500 lei pentru decorarea localului, 350 de euro pentru sonorizare şi 600 de euro pentru fotografii şi filmare. Meniurile la restaurant au costat aproximaiv 25.000 lei, la care s-au adăugat tortul, băuturile răcoritoare şi alcoolice“, a spus Cristian Iancu, de 28 de ani, din Slatina.

„Preţurile au rămas aceleaşi“

Firmele de decoraţiuni spun că au menţinut aceleaşi preţuri ca anul trecut, din cauza crizei, iar rochiile de mireasă costă cu câteva sute de lei mai mult, anul acesta. „Preţurile nu au crescut deloc nici la florile de pus în piept, nici la decoraţiuni şi nici la invitaţii. O invitaţie costă 1 leu, o floare este 5 bani, iar pentru decoraţiuni luăm între 1500 şi 4000 lei, în funcţie de peferinţele clienţilor“, a spus Constantin Neacşu, patronul unei firme care se ocupă cu organizarea nunţilor.
Singurii care au crescut preţurile chiar şi cu 1000 lei faţă de anul trecut sunt lăutarii. Pentru o singură seară, aceştia cer chiar şi 5000 de lei şi spun că au deja clienţi şi pentru anul viitor.
Tinerii care îşi fac planuri de nuntă spun că sunt dispuşi să cheltuie oricât, numai să aibă o nuntă ca în poveşti. „Avem nunta în octombrie, la TCH, şi ne-am făcut o idee despre preţurile la decoraţiuni, invitaţii şi haine. Nu sunt scupe, mai ales că o dată te căsătoreşti şi merită să faci unele eforturi pentru o zi specială, cum este ziua nunţii. Ne-au dat părinţii 10.000 lei să plătim avnasurile şi să ne cumpărăm haine. Nu dorim să rămânem cu bani după nuntă, ci doar să ne distrăm pe cinste şi să plătim cheltuielile“, a spus cu convingere Simona Ciolan, de 26 de ani, din Slatina.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite