VIDEO Răsturnare de situaţie în procesul lui Gheorghe Anghel, fost edil de Caracal: Primăria nu s-a constituit ca parte civilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul primar de Caracal, Gheorghe Anghel (centru), este implicat în dosar alături de alţi angajaţi ai Primăriei Caracal   (FOTO: Mugurel Manea)
Fostul primar de Caracal, Gheorghe Anghel (centru), este implicat în dosar alături de alţi angajaţi ai Primăriei Caracal   (FOTO: Mugurel Manea)

Gheorghe Anghel, fost primar al oraşului Caracal şi unul dintre cei mai longevivi edili din ţară, a apărut din nou în faţa instanţei joi – 27 noiembrie, în procesul de pe rolul Tribunalului Olt, unde e acuzat de săvârşirea mai multor fapte de corupţie alături de alte 13 persoane, majoritatea foşti angajaţi ai Primăriei Caracal pe când el era primar. Acuzaţiile aduse de DIICOT: înşelăciune, fals intelectual, delapidare, abuz în serviciu ş.a.

La termenul de joi au apărut în faţa judecătorului cauzei aproape toţi cei 14 inculpaţi în frunte cu fostul primar al oraşului Caracal, Gheorghe Anghel. Excepţie a făcut Maria Tudor - fost director economic al Primăriei Caracal, “învoită” de avocatul acesteia. Ceilalţi 13 inculpaţi din dosar au fost prezenţi: Mariana Coşoveanu - fostă casieră centrală a primăriei, Liana Loredana Stroie - angajată a compartimentului Contracte Concesiune din cadrul primăriei, Mihaela Claudia Duică - angajată a primăriei, Elena Neculăiţă - fostă angajată a compartimentului Contabilitate, Natalia Olaru - fostă angajată la compartimentul Contabilitate, Florinel Stroe - administrator al unei societăţi comerciale şi ginere al Nataliei Olaru, Daniela Stroe - fiica Nataliei Olaru, George Pavel - administrator al unei societăţi comerciale, Georgeta Cercel şi soţul acesteia - Petre Duică, Sandu Grigorie şi Cristinel Coman. Toţi aceştia sunt cercetaţi acum în libertate, sub control judiciar, aceasta după ce, iniţial, au fost reţinuţi pe diverse perioade de timp.

Şedinţa de joi, mult-aşteptată după mai multe termene de amânare, nu s-a soldat cu demararea propriu-zisă a dosarului pe rol, respectiv cu începeera cercetării judecătoreşti, ci a trebuit acordat un nou termen. Cauza noii amânări a fost cerută de mai mulţi dintre apărătorii aleşi de către inculpaţi în frunte cu cel al fostului primar din Caracal, avocatul Radu Ţuluca. Acesta a precizat instanţei că este imperios necesară o nouă amânare deoarece Primăria Caracal, partea vătămată în dosar, ar fi omis să menţioneze în clar, negru pe alb, dacă se constituie sau nu ca parte civilă şi care sumele pe care le impută inculpaţilor.

“Onorată instanţă, Primăria Caracal ar fi trebuit ca, până la acest moment, să se constituie ca parte civilă în acest proces şi să specifice clar către care dintre inculpaţi se îndreaptă şi cu ce pretenţii materiale. Până nu ştim aceste aspecte nu este corect şi nici legal să înceapă cercetarea judecătorească”, a declarat Radu Ţuluca, unul dintre cei mai apreciaţi avocaţi din judeţ.

Neglijenţă la Primăria Caracal?

Reprezentantul Ministerului Public a încercat să explice instanţei, dar şi avocaţilor prezenţi, că cererea de constituire a Primăriei Caracal ca şi parte civilă în proces este inutilă deoarece instituţia menţionată ar fi îndeplinit acest lucru din faza de urmărire penală. Într-un final, preşedintele de şedinţă, judecătorul Gheorghe Maruşcă, a dat dreptate avocaţilor şi a respins continuarea procesului cerută de către procurorul de caz. Astfel, până la următorul termen, respectiv 18 decembrie, Primăria Caracal va trebui să depună la dosar înscrisuri prin care să precizeze exact dacă se constituie ca parte civilă în dosar, care este suma globală imputată inculpaţilor, către ce inculpaţi se îndreaptă cu pretenţii materiale şi care sumele imputate aferente fiecăruia dintre inculpaţii avuţi în vedere şi, nu în ultimul rând, pe ce dovezi se bazează pretenţiile menţionate.

Reamintim că cei 14 inculpaţi amintiţi anterior în frunte cu Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal timp de 22 de ani, sunt acuzaţi de DIICOT Craiova de următoarele infracţiuni: constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Prejudiciul creat în urma maşinaţiunilor derulate de suspecţi, consideră autorităţile, s-ar ridica la 5.200.000 lei.
 

Mai puteţi citi:

FOTO  Gheorghe Anghel, fostul primar de Caracal, săltat de procurorii DIICOT

FOTO-VIDEO  Fostul primar de Caracal, Gheorghe Anghel, ridicat de DIICOT într-un nou dosar penal

Gheorghe Anghel, fost primar de Caracal, şi subordonaţii săi, trimişi în judecată pentru fals, delapidare şi abuz în serviciu

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite