SLATINA:Gunoaiele, o problemă pentru primarii olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Gunoaiele, o problemă pentru primarii olteni
SLATINA:Gunoaiele, o problemă pentru primarii olteni

Oraşele şi comunele din Olt s-au asociat cu Consiliul Judeţean pentru a rezolva a problemă urgentă, deşeurile. 106 gropi din judeţ au fost închise, iar restul vor avea aceeaşi soartă în cel mai scurt timp.

Autorităţile judeţene vor să demareze în cel mult două luni construirea unui depozit ecologic zonal care va face parte din proiectul „Sistemul integrat de management al deşeurilor solide din judeţul Olt”. Pentru acest proiect Consiliul Judeţean Olt a solicitat finanţare europeană în valoare de 30 de milioane de euro. Proiectul vizează finanţarea tuturor activităţilor legate de managementul deşeurilor la nivel judeţean (colectare selectivă, valorificare şi reciclare, tratare şi eliminare a deşeurilor în condiţii de maximă siguranţă pe un depozit ecologic zonal) inclusiv închiderea actualelor depozite de deşeuri.
Depozitul va fi amplasat în comuna Bălteni, într-o zonă agricolă la 12 kilometri de Slatina.
„Suntem pe punctul de a obţine finanţarea, iar în maxim două luni vom semna şi vom începe construirea depozitului pentru că situaţia este gravă şi trebuie rezolvată urgent problema gropilor de gunoi care se vor închide”, a explicat Paul Stănescu, preşedintele CJ Olt.


Gunoiul transportat la zeci de kilometri


106 gropi de gunoi sunt închise sau sunt pe punctul de se închide pentru că nu corespund normelor europene. Printre ele sunt şi gropile din oraşele Scroniceşti şi Drăgăneşti Olt. Edilii acestot oraşe au găsit soluţii temporare.
„Noi nu am mai transportat gunoiul aici de o lună de zile. Îl ducem la Balş, dar costă mult transportul. Nua vem ce să facem, aşteptăm să vedem pus în practică proiectul şi până atunci strângem cureaua”, a explicat Constantin Nedelea, primarul oraşului Scorniceşti.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce spune Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite