Slatina: Se plantează flori de toamnă în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Se plantează flori de toamnă în oraş
Slatina: Se plantează flori de toamnă în oraş

Se schimbă anotimpul, se schimbă şi florile din oraş. Aşa că în această toamnă nu vom avea o imagine dezolantă a oraşului, ci una plină de flori în culorile pământului.

Slătinenii care merg prin oraş şi văd că florile din jardiniere, de pe stâlpi şi din spaţiile verzi au dispărut nu trebuie să creadă că hoţii de flori au făcut ravagii. Muşcatele, leandrii şi petuniile vor fi înlocuite de panseluţe şi butunaşi, flori rezistente la frig. Angajatele serei fac ultimele pregătiri pentru plantarea florilor de iarnă. „La prima brumă vom înlocui toate plantele din oraş. Avem peste 5 000 de răsaduri de penseluţe, butunaşi şi miozotis, plante care sunt rezistente la frig. Oraşul va fi frumos şi până la căderea primei zăpezi”, a explicat Emilia Petrescu Ivan, şefa serei.
Cele 15 florărese nu au acum o clipă liberă pentru că trebuie să aibă grijă ca plantele să fie în stare bună până vor fi plantate prin oraş. Toate răsadurile au fost înmulţite şi crescute în seră. 

Şi gazonul este pregătit pentru sezonul rece


Pe lângă pregătirea florilor de iarnă, angajaţii de la sere trebuie să aibă grijă ca şi gazonul din oraş să treacă bine de perioada iernii. „Trebuie să fie perfect curat, fără frunze sau buruieni şi să îi dăm cu îngrăşământ”, a explicat Florin Meleru, inginer la seră.
Slătinenii aşteaptă cu interes noile flori, mai ales că jardinierele goale au reprezentat un motiv de numulţumire pentru mulţi pensionari. „Ar fi timpul să pună ceva în ele că au ajuns să fie coşuri de gunoi. Aruncă lumea chiştoace de ţigări, pahare de cafea sau pungi de seminţe. Dacă nu sunt flori în ele”, a spus Constanţa Dumbravă, de 67 de ani, pensionară.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite