Slatina:Un angajat ţine în spate doi pensionari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:Un angajat ţine în spate doi pensionari
Slatina:Un angajat ţine în spate doi pensionari

Concedierile colective din ultima perioadă, dar şi modificările anunţate la legea pensiilor au dus la creşterea numărului de pensionari în Olt.

În timp ce numărul salariaţilor scade de la o lună la alta, cel al pensionarilor este în creştere. În judeţ avem aproape doi pensionari la un salariat, potrivit statisticilor Casei Judeţene de Pensii (CJP). Creşterea numărului pensionarilor s-a accentuat din cauza crizei. Şomerii care sunt în prag de pensionare nu au unde să se agajeze şi aleg să îşi depun dosarele de pensionare anticipată sau pe caz de boală. „Au crescut mai mult cazurile de pensionare anticipată şi anticipată parţial, dar şi cele de pensionare medicală. Aceste modificări sunt cauzate şi de restrângerile de activitate. Persoanele mai în vârstă care sunt disponibilizate aleg să se pensioneze“, a explicat Silvia Drăghici, directorul coordonator al CJP Olt.
Salariaţii sunt nemulţumiţi de pensionările făcute pe bandă rulantă.  „Nu este bine că numărul pensionarilor este în creştere, pentru că în curând nu va mai avea cine să lucreze. Cred că ar trebui ca cei care fac pensionările să se gândească mai bine pe cine pensionează. Eu vreau să lucrez şi până la 70 de ani, dacă voi putea”, a spus Luciana Saiocescu, de 42 de ani, farmacistă din Slatina.

Peste 1600 de pensionari în plus

Datele Direcţiei Judeţene de Statistică arată că numărul pensionarilor din sistemul de stat din Olt a crescut  în trimestrul II al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 94360 la 95989 persoane. La aceştia se mai adugă câteva zeci de mii de persoane pensionate din sistemul agricol. Astfel, numărul total al pensionarilor din judeţ este acum de 134 100 de persoane, iar cel al salariaţilor este de doar 70593.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite