De la salarii neplătite, la munca la negru, inspectorii ITM Olt au constatat sute de încălcări ale legii de către patroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controlul ITM Olt a vizat şi societăţi din domeniul construcţiilor
Controlul ITM Olt a vizat şi societăţi din domeniul construcţiilor

Valoarea amenzilor aplicate depăşeşte 110 mii lei, iar măsurile de remediere a deficienţelor constatate sunt de ordinul sutelor.

116 societăţi cu activitate în construcţii, vulcanizare, alimentaţie, comerţ şi pază şi protecţie au avut parte în perioada 1- 20 septembrie de “vizita” inspectorilor de muncă. Controlorii nu au scăpat niciun aspect ce vizează relaţiile de muncă şi nu s-au arătat blânzi cu patronii care au încălcat legislaţia. Acolo unde nu au aplicat sancţiuni, au trasat termene de remediere a deficienţelor.
“Au fost sancţionaţi 66 de angajatori care nu respectau prevederile legislaţiei muncii, fiind aplicate tot atâtea amenzi. Au fost depistaţi opt salariaţi care prestau activitate fără a avea întocmit contract individual de muncă. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 110.300 lei”, declară Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt.
Inspectorii au trasat 326 de măsuri pentru remedierea deficienţelor constatate, cele mai multe privind neîncheierea de contracte individuale de muncă, neîntocmirea Revisal şi nedepunerea acestuia la ITM, neîntocmirea regulamentului de ordine interioară şi a fişelor colective de prezenţă sau neplata drepturilor salariale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite