Slatina:Elevii olteni au strâns maculatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii ecologişti care au scris cele mai bune eseuri şi au confecţionat cele mai frumoase obiecte din materiale reciclabile, în cadrul proiectului „Natura, casa noastră“ au fost premiaţi.

Au ecologizat zone din Slatina şi din împrejurimi, au plantat pomi, au colectat maculatură şi au confecţionat obiecte din materiale reciclabile. Vorbim despre elevi de la mai multe şcoli din Slatina, Caracal şi Piatra-Olt, precum Colegiul Tehnic Metalurgic, Colegiul Tehnic Ion Mincu, Colegiul Economic şi Colegiul Tehnic Alexe Marin. Proiectul „Natura, casa noastră“ a fost iniţiat în urmă cu doi ani de Colegiul Tehnic Metalurgic şi s-a încheiat ieri cu premierea celor mai buni elevi ecologişti. „Obiectivul principal al proiectului a fost acela de oferi şansa şcolilor generale şi  liceelor de a-şi derula activităţile într-un cadru organizat, de a stabili dialog creativ între elevi, de a cultiva spiritul civic printre elevi“, a spus Castelia Deaconu, coordonatorul proiectului.

Elevii ecologişti sunt mândri de realizările lor

Fie că au plantat un pom, fie că au scris un eseu cu tema „În Ţara Aerului“, fie că au confecţionat obiecte din materiale recuperabile, elevii olteni care au participat la acest proiect sunt mândri că au contribuit la protecţia mediului înconjurător. „De când am auzit de acest proiect mi s-a părut o idee foarte bună şi mi-am dorit să particip şi eu. Am mers la diferite acţiuni, am plantat pomi, am ecologizat zone din Slatina. Mi-a plăcut foarte mult şi aş repeta oricând acţiunea. Acest lucru ar trebui să le dea de gândit oamenilor care nu se gândesc de două ori înainte de tăia un copac sau de a arunca mizerii pe jos. Cu toţii trebuie să avem grijă de mediul înconjurător“, a spus Mădălina Ciucă, elevă la Colegiul Tehnic Metalurgic.

200 de arbori plantaţi şi 500 kg de maculatură

În urma activităţilor desfăşurate pe parcursul celor doi ani de la iniţierea proiectului „Natura, casa noastră“, au fost plantaţi aproximativ 200 de arbori în Slatina. De asemenea, participanţii la proiect au reuşit să strângă aproximatiov 500 kg de maculatură care a fost trimisă la reciclat. Elevii vor să participe şi la alte activităţi de plantare de pomi şi de ecologizare şi în alte zone ale oraşului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite