Slatina: Traficant de carne vie săltat de poliţişti dintr-o casă din Piatra Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Piatra Olt care a dus în Italia mai multe tinere a fost prins de poliţiştii olteni.

Bărbatul a recolat în perioada 2007-2010 mai multe tinere cărora le promitea că le va lua de nevastă, dar le ducea în Italia unde le obliga să se prostitueze. Bărbatul a fost ridicat în urma unei descinderi în locuinţa lui din Piatra Olt. „Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Olt au efectuat, simultan, trei descinderi domiciliare pe raza oraşului Piatra-Olt. P.G.A., de 27 ani, din Piatra-Olt, suspectat de săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane a fost ridicat. Acesta este bănuit că, în perioada 2007-2010, a recrutat mai multe tinere din România, pe care, sub promisiuni de căsătorie şi asigurarea unui loc de muncă în străinătate, le-a transportat în Italia, unde le-a cazat în barăci amplasate în zona unui cimitir din Milano”, a explicat Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt.

A câştigat 50 000 de euro de pe urma fetelor

Fetele au fost puse să se prostitueze pe stradă, iar bărbatul a obţinut astfel 50 000 de euro. „Tinerele care nu acceptau să practice prostituţia pentru erau convinse de bărbat prin lipsire de libertate, înfometare, însetare, administrarea de corecţii cu caracter violent, precum şi ameninţarea cu acte de violenţă extremă, ce urmau a fi comise asupra membrilor familiei din ţară”, a explicat Claudia Radu.
Autorităţile române au colaborat cu cele italiene la rezolvarea acestui caz, operaţiunea purtând numele de Maggiore, după zona unde erau cazate fetele.
Bărbatul este cercetat pentru trafic de persoane şi a primit mandat de arestare pentru 29 de zile.




Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite