VIDEO  Harta României, puzzle închegat pe esplanada Slatinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un puzzle reprezentând harta ţării a fost închegat, sâmbătă – de Ziua Micii Uniri, pe esplanada din centrul municipiului Slatina. La acţiune au participat în special elevi de la şcolile din municipiu, dar nici oficialităţile locale nu s-au dat deoparte în a îmbina corect bucăţile de hartă răspândite în zeci de componente. Într-un final, harta ţării a fost aranjată, deşi vremea nu a fost defel una prielnică.

Iniţial, acţiunea de îmbinare a puzzle-ului reprezentând harta României ar fi trebuit să aibă loc de Ziua Naţională, respectiv pe 1 decembrie 2014, dar, din cauza vremii total nefavorabile de la acel moment - ger năprasnic şi ninsoare, totul a trebuit amânat. Astfel că acţiunea a fost mutată pentru Ziua “Micii Uniri” din 24 ianuarie a.c., când, deşi vremea a jucat iarăşi feste organizatorilor (Primăria Slatina, n.r.), slătinenii prezenţi pe esplanadă s-au lăsat antrenaţi în jocul menţionat şi, pe un vânt năprasnic şi ploaie, au închegat harta ţării cu simbolurile fiecărui judeţ. Operaţiunea a început în jurul orelor 11.00, imediat după terminarea festivităţilor prilejuite de Ziua “Micii Uniri” de la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Deşi, la început, îmbinarea a tuturor zecilor de elemente componente a pus ceva probleme participanţilor, până la urmă, totul s-a terminat cu bine, iar harta a căpătat forma cunoscută. Fiecare judeţ al ţării, reprezentat de câte un simbol, a fost aşezat la locul lui, Oltul fiind reprezentat de Podul istoric peste râul Olt de la intrarea în Slatina dinspre Craiova, construit după planurile inginerului Davidescu între anii 1888-1891.

“Mă bucură faptul că slătinenii şi, mai ales, copiii, au participat la închegarea acestui puzzle cu harta României şi care a pus, unul lângă altul, toate judeţele ţării împreună cu simbolurile lor. Slatina, după cum ştiţi, are acum oficial un simbol - din luna decembrie a anului trecut -, ales de către locuitorii oraşului şi acesta este Podul peste râul Olt”, a declarat edilul Minel Prina.

Reamintim că simbolul Slatinei a fost ales de către locuitorii urbei luna trecută, la capătul unei campanii organizate de Primărie şi intitulată “Mândri de a fi slătineni”, la care au participat efectiv cca. 4.000 de cetăţeni. Aceştia au completat unul dintre miile de buletine de vot distribuite gratis în oraş pe pe care erau menţionate 12 clădiri şi alte entităţi din Slatina despre care s-a considerat de către reprezentanţii Primăriei că ar putea îndeplini nobila calitate de simbol al oraşului. Simbolurile sugerate locuitorilor urbei de către oficialii municipalităţii au fost: Podul peste râul Olt, Sediul Prefecturii, Sediul Primăriei, Mănăstirea Strehareţi, Dealul Grădişte - Casa Căsătoriilor & castelul de apă & cel mai mare drapel, Strada Lipscani - Centrul Vechi, Mănăstirea Clocociov, Parcul “Eugen Ionescu”, Esplanada, Centrul Cultural „Eugen Ionescu”, Oraşul aluminiului - zona industrială şi, respectiv, Căluşul Oltenesc.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO Slătinenii au ales: podul peste râul Olt va fi simbolul oraşului

Au fost selectaţi câştigătorii campaniei “Mândri de a fi slătineni”

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite