SLATINA:O fetiţă de 12 ani din Paitra-Olt a născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copila de etnie romă, din judeţul Argeş, locuieşte de un an şi jumătate împreună cu viitorul său soţ, în vârstă de 18 ani, la Piatra-Olt. Cei doi spun că şi-au dorit acest copil.

Frunza Puia a adus pe lume, marţi, un băieţel sănătos, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Atât ea cât şi familia sa spun că îl iubesc foarte mult pe bebeluş. „Ne e drag la toţi de copil. Bărbatul meu şi soacra mea i-au cumpărat pătuţ şi hăinuţe. Copilul e bine şi eu sunt sănătoasă. Nu vreau să mai stau în spital, că nu mă doare nimic, mă simt bine“, a spus ieri copila. Tânăra mămică s-a gândit şi la un nume pentru copil. Îl cheamă Cosmin, ca pe unul din personajele din telenovela „Regina“.
La însistenţele familiei, Frunza a decis să fugă din spital. Şi-a lăsat copilul în grija cadrelor medicale şi a spus că se va întoarce să îl ia acasă. „A fugit din spital, iar noi am insistat să se întoarcă, pentru că fetiţa a fost operată şi mai are unele probleme de sănătate“, a spus Elena Râjniţă, medicul ginecolog care a operat-o pe fetiţă. Surse din cadrul spitalului spun că tânăra mămică are o infecţie puternică şi riscă să îşi piardă uterul, dacă nu îşi va continua tratamentul.

Reprezentanţii rromilor nu sunt de acord cu aceste casatorii

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a realizat o anchetă socială în casa socrilor Frunzei. S-a hotărât că bebeluşul va rămâne în familie, unde va creşte în condiţii bune.
Reprezentanţii romilor ăi condamnă pe părinţii fetei. „Noi nu tolerăm astfel de cazuri. Aici nu este vorba de tradiţie, pentru că tradiţia noastră nu spune că fetele trebuie să nască înainte să împlinească 18 ani. Părinţii fetei ar fi trebuit să ia atitudine în acest caz“, a explicat Mihai Ioana, reprezentantul organizaţiei Romgrand din Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite