Slatina: Se caută experţi pentru rromi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Se caută experţi pentru rromi
Slatina: Se caută experţi pentru rromi

Persoanele de etnie romă care doresc să se ocupe de problemele comunităţii se pot înscrie în această perioadă la selecţia organizată de Agenţia Naţională pentru Romi.

Romii din Brebeni, Corbu, Grădinari, Stoeneşti şi Valea mare pot deveni experţi locali în cadrul proiectului “Reţeaua naţională a experţilor locali romi, mecanism de sprijin  în implementarea  măsurilor de incluziune socială a romilor, grup vulnerabil supus excluziunii sociale”. În această perioadă, cetăţenii de etnie romă din aceste localităţi se pot înscrie la selecţia pentru ocuparea posturilor.
Pentru a participa la concurs, candidaţii trebuie să îndeplinească mai multe condiţii, printre care sa fie de etnie romă şi să fie agreaţi de comunitate, să aibă cel puţin studii medii, să nu fi fost condamnat pentru infracţiuni şi să aibă abilităţi de comunicare.
Depunerea, selecţia dosarelor şi interviul au loc la biroul regional din Craiova al Agenţiei Naţionale pentru Romi
„ Desfăşurarea selecţiei se face pe principiile competiţiei deschise, imparţiale, transparente. Încurajăm persoanele de sex feminin să aplice pentru aceste posturi“, a explicat Cristina Matei, reprezentanta rromilor la Prefectura Olt.
Experţii vor fi plătiţi, timp de doi ani, din fondurile dedicate proiectului, apoi vor fi încadraţi de primăriile locale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite