Slatina: Se fac disponibilizări pe şantiere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Se fac disponibilizări pe şantiere
Slatina: Se fac disponibilizări pe şantiere

Criza închide şantierele mai din timp, toamna aceasta, iar muncitorii din construcţii încep să îngroaşe rândurile şomerilor.

Nici nu s-a instalat bine toamna că şantierele din judeţ au şi început să îşi închidă porţile. Mai mulţi patroni din acest domeniu au anunţat deja disponibilizări colective la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, pentru lunile septembrie şi octombrie. Pe de altă parte, oferta de locuri de muncă în construicţii este aproape inexistentă.

Sunt aşteptate noi concedieri

Specialiştii spun că acesta esta doar începutul. Se aşteaptă noi concedieri, o dată cu instalarea frigului. Dacă în anii trecuţi angajaţii din construcţii rămâneau la lucru până în pragul iernii, anul acesta şantierele au început deja să îşi închidă porţile. Până acum s-au anunţat aproape 30 de disponibilizări colective, iar numărul acestora va creşte vertiginos de la o lună la alta, după cum afirmă reprezentaţii AJOFM.

Fără şanse de angajare

Cei care îşi pierd locul de muncă au şanse minime să se angajeze în altă parte. În prezent sunt doar 10 posturi vacante pentru cei care au meseria de fianţar şi două de muncitori necalificaţi în construcţii, în condiţiile în care anul trecut cele mai multe locuri de muncă disponibile erau în acest domeniu. „Toată vara a fost greu de noi. Lucrez la o firmă destul de mare, însă nu am avut tot timpul lucrări. Am avut două lucrări mai mari, iar în rest ne-am mulţumit să ne plătească cu ziua, numai să nu ne dea afară. Acum mai avem câteva zile de lucru până terminăm o vilă şi cred că o să intrăm în concediu fără plată. Mai greu decât anul acesta nu a fost niciodată“ se plânge Dumitru Mihăescu, din Coteana.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite