Slatina:Mii de elevi olteni vor face cunoştinţă cu internetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:Mii de elevi olteni vor face cunoştinţă cu internetul
Slatina:Mii de elevi olteni vor face cunoştinţă cu internetul

Peste 16.000 de elevi şi peste 1.600 de cadre didactice din judeţul Olt vor beneficia, începând cu anul şcolar 2010-2011 de internet de mare viteză în şcoli.

Şcolile din Băbiciu, Brastavăţu, Brebeni, Cilieni, Gura Padinii şi Ianca se numără printre cele 61 de unităţi şcolare din judeţul olt beneficiare ale programului „Internet în şcoala ta“. Majoritatea unităţilor de învăţământ, beneficiare ale acestui program, sunt din zona rurală, însă şi în mediul urban există şcoli fără internet. Trei unităţi şcolare din Balş şi alte trei din Drăgăneşti-Olt figurează în statistica Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, ca fiind beneficiare ale acestui program.

„Este foarte important să avem acces la internet“


Elevii slătineni, care au acces şi la şcoală şi acasă la internet, sunt de părere că iniţiativa vine în sprijinul elevilor din mediul rural. „Mi se pare o idee bună. Consider că toţi elevii avem drepturi egale şi că toţi trebuie să avem calculatoare şi internet în şcoli. Pentru noi, cei de la oraş nici nu se pune problema lipsei internetului, dar pentru elevii de la ţară nu există aşa ceva“, a spus Irina Macri, de 17 ani. De asemenea, tinerii consideră că internetul este un ajutor de nădejde în viaţa şcolarului. „Pentru un elev este foarte important să aibă acces la internet. Sunt atâtea informaţii pe care le putem afla numai cu ajutorul unui click. Am auzit şi eu şi mă bucur pentru elevii de la ţară că vor avea parte de calculatoare şi de internet. E o idee foarte bună, e bine că se investeşte şi în educaţie“, spune Florin Pietraru, de 16 ani.

Şcolile vor avea internet în 6 luni


Cele şapte contracte din programul „Internet în şcoala ta“ au o valoare de 165 de milioane de lei, 2.302 şcoli, preponderent din mediul rural, urmând să beneficieze de serviciul de internet broadband. El va fi realizat în aproximativ şase luni, astfel ca, la începutul anului şcolar 2010-2011, cele peste 2.300 de unităţi de învăţământ să fie conectate la internet.  Internetul va fi asigurat în zona rurală prin fibră optică.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite