Cum au ajuns cursurile de ambulanţier la mare căutare. Ambulanţa Olt angajează, pe salariu bun, 10 şoferi în locul celor care furau combustibil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Final de concurs la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, unde pentru că 14 ambulanţieri de la Staţia Corabia au fost puşi sub control judiciar şi nu mai pot merge la lucru s-au scos temporar la concurs posturile.

Ultima probă de la concursul pentru ocuparea temporară a 15 posturi de ambulanţier la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt s-a susţinut vineri, 4 ianuarie 2018, toţi cei 10 candidaţi (din 17) care au trecut de proba scrisă promovând şi interviul. Câţiva dintre aceştia, a declarat managerul SJA Olt, Marinela Prina, vor intra „în pâine“ curând, pentru că sunt oameni cu experienţă, unii provenind chiar de la serviciile de ambulanţă private, urmând ca cei care nu au mai lucrat în domeniu să treacă printr-o perioadă de acomodare alături de angajaţii vechi. Deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la eventuala organizare a unui nou concurs pentru ocuparea posturilor rămase vacante temporar, cert fiind că în continuare se va apela la munca suplimentară prestată de personalul SJA Olt, echipaje din celelalte staţii din judeţ efectuând la acest moment ture şi la Staţia Corabia.

Deşi s-au scos la concurs toate posturile rămase descoperite din cauza interdicţiilor impuse de oamenii legii angajaţilor Staţiei de Ambulanţă Corabia acuzaţi de furt de combustibil, nu foarte multe persoane au îndeplinit condiţiile de concurs. Candidaţilor li s-au cerut cel puţin studii medii, certificat de ambulanţier şi o vechime ca şofer profesionist de minimum 3 ani, dovedită prin menţiunile din Revisal (Registrul Electronic de Evidenţă a Salariaţilor), nu prin intermediul adeverinţelor simple eliberate de diverse firme. Chiar dacă posturile pentru care s-a organizat concurs sunt ocupate de acum pe perioadă determinată, astfel că dacă se schimbă condiţiile controlului judiciar titularii se pot întoarce pe post, interesul şoferilor profesionişti pentru cursurile de ambulanţier este în creştere, oficialii din conducerea SJA Olt confirmând că se întreabă peste tot unde se pot urma astfel de cursuri, furnizorii de formare reuşind să-şi formeze grupe pentru mult timp de acum înainte.

În cazul SJA Olt, dacă cei 15 ambulanţieri, dintre care 14 aflaţi sub control judiciar (acuzaţi de delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals), vor fi trimişi în judecată şi condamnaţi, instituţia putând ulterior să-i concedieze, angajatorul va putea să îi înlocuiască în urma unui nou concurs, organizat pentru ocuparea posturilor pe perioadă nedeterminată.

Şoferii care au promovat concursul vineri, 4 ianuarie 2019, vor avea salarii de încadrare pornind de la 3.000 lei, la care se adaugă diverse sporuri specifice, astfel că salariul net va ajunge la aproximativ 3.500 lei. Veniturile ambulanţierilor cu experienţă şi vechime, cum este cazul celor cercetaţi la acest moment, acuzaţi fiind că au furat combustibilul destinat aprovizionării autospecialelor, sunt însă mult peste acest nivel.

Problema de personal a apărut spre finele anului trecut, când 15 din cei 17 ambulanţieri ai Staţiei Corabia au fost puşi oficial sub acuzare de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia pentru delapidare, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, fiind acuzaţi că furau din combustibilul destinat autospecialelor, pentru a acoperi furtul modificând evidenţe şi, aspect deosebit de grav, apelând la rularea cu viteze mici, astfel încât consumul de combustibil al autospecialelor să scadă. În acest caz procurorii fac de asemenea cercetări in rem pentru ucidere din culpă, în intervalul 2015-2018 înregistrându-se şi opt decese, care ar fi putut surveni, încearcă anchetatorii să demonstreze, din cauza timpilor de răspuns.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite