SLATINA:Magazinele online i-au cucerit pe olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foarte mulţi slătineni îşi fac cumpărăturile de pe internet. Ei consideră că este cel mai rapid şi confortabil mod de a face cumpărături.

Tot mai mulţi slătineni îşi fac cumpărăturile online deoarece acestea reduc foarte mult timpul petrecut prin magazine în căutarea unui produs anume. Principalele avantaje  ale comerţului online sunt reducerea timpului petrecut pentru a cumpăra un produs şi gama foarte variată de produse oferite spre vânzare. În timp, cetăţenii au început să-şi dea seama de avantajele shopping-ului online, iar acum este folosit de foarte mulţi slătineni. „ Am cumpărat de pe internet prima oară  prin 2006. Pe atunci nu prea aveam încredere în acest sistem de cumpărături, dar totuşi am zis să încerc şi eu o dată. Vreau să vă spun că de atunci în afară de încălţăminte toate cumpărăturile mi le fac de pe internet. Este aşa de simplu şi nu mai trebuie să colinzi prin magazine toată ziua. Acum am mai mult timp liber la dispoziţie!”, a spus Claudia Sântec, inginer.

Plata cu cardul

În România cardul este foarte folosit şi la plăţile online. O parte dintre cei care îşi fac cumpărăturile online au reţineri faţă de acest sistem de plată cu cardul atunci când cumpără dintr-un magazin virtual. Ei susţin că nu au încredere în acest sistem şi preferă să plătească atunci când coletul ajunge la destinaţie.” Îmi fac cumpărăturile online de foarte mult timp, dar niciodată nu am plătit cu cardul pentru că mi-e frică să nu rămân fără bani. Am auzit că s-au mai întâmplat cazuri în care oamenii au rămas fără bani aşa că sunt precaut şi nu folosesc această metodă de plată”, ne-a mărturisit Ionuţ Dima de 36 de ani din Slatina.
La ora actuală majoritatea magazinelor online sunt securizate, oferind clienţilor lor toate informaţiile necesare pentru a-şi face cumpărăturile într-un mediu online sigur. „Majoritatea magazinelor virtuale sunt foarte sigure, iar clienţii care îşi fac cumpărăturile online de mai mult timp ştiu când un site este securizat sau nu. De obicei, utilizatorii mai noi ai acestui sistem de plată sunt mai reticenţi, dar, în general după prima comandă îşi dau seama că s-au speriat degeaba” ne-a declarat Irina L., angajata unuia dintre cele mai mari magazine online din România.
Conform Gecad, o firmă cunoscută de software din România, comerţul electronic a crescut cu 59% în primul trimestru al acestui an faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

CASETĂ
Slătinenii cumpără de pe internet de la papuci de plajă până la peşti de acvariu. Printre  cele mai cumpărate produse din magazinele virtuale se află aparatura electronică şi componentele pentru calculoatere.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite