SLATINA:Sute de copii nu au loc la cămin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Sute de copii nu au loc la cămin
SLATINA:Sute de copii nu au loc la cămin

Un loc într-un pătuţ de cămin este greu de găsit azi, iar părinţii bat în zadar la uşa grădiniţelor. Locurile s-au ocupat încă din iulie, iar acum inspectoratul a mai înfiinţat două grupe.

Sezonul de înscrieri la grădiniţe s-a încheiat, oficial, ieri însă locurile din căminele din Slatina şi Caracal s-au epuizat încă din luna iulie
În învăţământul preşcolar din judeţul Olt funcţionează 340 de grădiniţe, dintre care 17 sunt Grădiniţe cu Program Prelungit (GPP) şi 323 sunt Grădiniţe cu Program Normal (GPN). Peste 14.500 de preşcolari învaţă în aceste unităţi şcolare. Conform programei, înscrierile au început la 1 iunie şi s-au încheiat pe 15 septembrie. La GPP-urile din Slatina şi Caracal lucrurile nu au stat aşa, înscrierile finalizându-se încă din luna iulie. „Părinţii au venit din timp cu cereri de teamă să nu rămână fără loc. Acum îi orientatăm  către GPN Nr. 8, iar la o parte dintre ei le-am făcut cunoscută noua clasă de la GPP Nr. 3“, a spus Sabina Raicea, directoarea GPP Nr. 2 din Slatina.

S-au înfiinţat încă două grupe

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt, 160 de cereri au rămas nesoluţionate în Slatina şi 95 în Caracal. „Măsurile care s-au luat pentru soluţionarea cererilor pentru GPP-uri constau în înfiinţarea a două grupe cu program prelungit la GPP Ion Creangă Slatina şi la GPP Nr. 3 Slatina“, se precizează într-un raport al ISJ Olt, prezentat zilele trecute la Prefectură. Chiar şi cu această suplimentare, numărul copiilor care nu vor avea un loc la cămin este la fel de mare.
 Singurele locuri libere mai sunt la GPP Nr. 3, acolo unde se mai pot înscrie 8 copii. „Nouă ni s-au suplimentat locurile, avem încă o grupă mică. Avem numai 12 locuri ocupate, au mai rămas 8 libere. O să facem înscrieri în continuare chiar dacă perioada s-a încheiat, pentru că trebuie să ne completăm numărul de locuri“, a explicat Leontina Manea, directoarea GPP Nr. 3 din Slatina.


2 grădiniţe sunt în curs de execuţie

La acest moment alte două grădiniţe ar trebui să se construiască în Slatina. Lipsa fondurilor a dus însă la stoparea lucrărilor. La GPP Slatina lucrările au fost executate în proporţie de 45% , iar la GPN Nr. 16, lucrarea este executată aproape în întregime.

Aflaţi din Adevărul de Seară Slatina ce soluţii au părinţii care nu au găsit locuri în cămine!




















Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite