Slatina:Alertă în şcoli şi spitale în carantină, din cauza gripei noi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Apariţia cazurilor de gripă în judeţele vecine a băgat frica în olteni. Comitetele de gripă din şcoli acordă mai multă atenţie iar la spital vizitatorii pot intra numai sâmbăta şi duminca, între orele 14.00-16.00.

Unităţile şcolare şi sanitare din judeţul Olt sunt în alertă, după ce primele cazuri de gripă nouă au fost semnalate în judeţele vecine. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Olt au readus în atenţia conducerii şcolilor importanţa funcţionării cât mai bune a comitetelor de gripă. Marius Bălaşa, inspectorul general al ISJ Olt consideră că cea mai importantă etapă este triajul elevilor. Reprezentanţii şcolilor oltene par să fi înţeles importanţa desfăşurării activităţilor de prevenire.

„Am constituit comitetul de gripă, de asemenea săptămâna trecută am făcut şi dezinfecţie. Astăzi (n.r. ieri) am făcut o şedinţă cu profesorii şi am vorbit din nou despre buna observare a elevilor“, a spus Aurelia Cotoşman, directoarea Colegiului Naţional Ion Minulescu din Slatina.

image


Saloane pregătite pentru bolnavii de gripă nouă

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina a intrat de ieri în carantină. Cei mai afectaţi sunt vizitatorii care pot merge la rude sau prieteni, numai în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 14.00-16.00. „Personalul medical poartă măşti de protecţie. S-a suplimentat stocul de material dezinfectant“, a spus Cristina Bontescu, purtătoarea de cuvânt a SJU Slatina. De asemenea în secţiile de boli infecţioase de la Slatina şi Caracal au fost pregătite saloane pentru posibilii bolnavi de gripă porcină. Şi oamenii sunt speriaţi. „Am ajuns să îmi fie frică ori de câte ori tuşeşte sau strănută cineva în jurul meu. Deja am început să iau medicamente antigripă. Nu este de glumă”, a spus Sanda Vulcănescu, vânzătoare.

image
image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite