Slatina: Un bebeluş părăsit în mod ciudat în scara unui bloc a ajuns vedetă locală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cazul băieţelului de zece luni, găsit în scara unui bloc din Caracal, este pe buzele tuturor.

Citeşte şi:
Un bebeluş de 9 luni a fost abandonat într-o scară de bloc din Caracal

Sensibilizaţi de soarta bebeluşului, s-au găsit deja oameni care vor să îl adopte. Băieţelul în vârstă de aproximativ zece luni părăsit marţi seară pe scara unui bloc din Caracal este momentan în grija medicilor.

L-au găsit îngheţat în cărucior

O familie din Caracal este gata să îl ia pe micuţul abandonat, în cazul în care mama acestuia nu va fi găsită. Părăsit de cea care i-a dat viaţă în scara unui bloc, în urmă cu două zile, băieţelul a scăpat cu viaţă, ţipetele lui alertându-i pe vecini, care l-au găsit într-un cărucior, îngheţat. „Am ieşit să vorbesc cu o vecină şi imediat după ce am intrat în casă, am auzit cum plângea. Noroc că în bloc avem o asistentă medicală, care l-a luat repede în braţe şi i-a acordat primul ajutor.Vă daţi seama, afară era frig, putea să moară sărăcuţul”, a povestit Angela Tamaşi, locatară a blocului C1 din Caracal.



Micuţul este răsfăţat de toată lumea


Medicii de la spitalul din localitate, unde a fost dus micuţul, spun că acesta era bine îngrijit, îmbrăcat cu haine proaspăt spălate şi într-o stare bună. „Ne dăm seama când un copil este sau nu bine îngrijit. Micuţul abandonat este răsfăţat , vrea să stea numai în braţe. Avem grijă de el ca şi cum ar fi al nostru“, a declarat Elena Grigore, asistentă spitalul din Caracal.    



A premeditat totul

Oamenii legii o caută pe mama care şi-a abandonat copilul. Exista deja mai multe piste pe care poliţiştii merg în momentul de faţă.Unii vecini ai blocului unde a fost, spun, că au văzut în urmă cu câteva zile o femeie care se plimba prin zonă cu un bebeluşi în braţe.

Anchetă a “Protecţiei Copilului”

Direcţia pentru Protecţia Copilului din Olt a deschis şi ea o anchetă la rândul ei.Înceracă să dea de familia micuţului, dar până atunci acesta va fi mutat de la spital la un asistent maternal.„Copilul nu poate fi adoptat imediat. Mai întâi trebuie ca mama după ce va fi găsită să îşi dea acceptul.O astfel de procedură poate dura şi aproximativ doi ani“, a spus Luminiţa Tudor, director din cadrul Direcţiei General pentru Protecţia Copilului Olt. 


   

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite