Slatina: De pe băncile şcolii direct în şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: De pe băncile şcolii direct în şomaj
Slatina: De pe băncile şcolii direct în şomaj

Cei aproape 4000 de absolvenţi olteni vor îngroşa rândul şomerilor, pentru că oferta de locuri de muncă este foarte mică, în Olt.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt nu are bani pentru plata facilităţilor patronilor care angajează absolvenţi. Fără pic de experienţă, tinerii care termină liceul, şcoala postliceală sau facultatea au puţine şanse să îşi găsească un loc de muncă în Slatina. Cei aproximativ 3900 de absolvenţi de anul acesta au la dispoziţie acum doar 100 de locuri de muncă, oferite în prezent de AJOFM. Doar cei care au o calificare în construcţii sau textile pot spera la un loc de muncă. Ei trebuie să lupte alături de cei peste 12.700 de şomeri din Olt înregistraţi deja la Agenţie.
„Am luat Bacalaureatul şi am de gând să mă înscriu la o facultate, la Învăţământ la Distanţă, dar trebuie să îmi găsesc de lucru ca să îmi pot plăti taxa. M-am uitat de curiozitate prin ziare şi la postul local de televiziunne, la anunţuri şi nu am găsit mai mult nimic. Pentru posturile mai bune se cere experienţă“, ne-a declarat Ionela Oancea, de 19 ani, din Slatina.

Patronii nu sunt motivaţi să angajeze absolvenţi

La lipsa de experienţă se adaugă şi lipsa de motivare a patronilor care angajează absolvenţi. Aceştia nu mai primesc niciun sprijin din partea statului. „În prezent nu avem fonduri pentru acordarea facilităţilor angajatorilor care încadrează în muncă aceste categorii vulnerabile. Am solicitat la jumătatea lunii iunie o rectificare bugetară pentru a acoperi aceste cheltuieli, însă până acum nu am primit niciun răspuns. Angajatorii sună şi întreabă dacă am primit banii, pentru a putea angaja absolvenţi. Imediat ce vom avea aceste fonduri vom anunţa public“, a explicat Maria Puşcaş, directorul adjunct al AJOFM.

Află din Adevărul de Seară Slatina ce facilităţi primesc absolvenţii!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite