Slatina:Funcţionarii şi copiii şi-au pus măşti antigripă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:Funcţionarii şi copiii şi-au pus măşti antigripă
Slatina:Funcţionarii şi copiii şi-au pus măşti antigripă

Gripa nouă a băgat frica în olteni, astfel că angajaţii mai multor instituţii din Slatina şi copiii au ales să se protejeze de virusul AH1N1 purtând măşti chirurgicale.

Adrian, George şi Claudiu, trei elevi de la Şcoala George Poboran din Slatina şi-au cumpărat măşti de la farmacie, pentru că au auzit ei că în această perioadă e bine să le porţi. „Nu ştiu ce e cu gripa asta porcină dar am auzit că trrebuie să porţi mască că dacă nu poţi să mori, e periculoasă“, a spus Adrian Cotescu, de 13 ani. „Şi la şcoală ne-au spus că trebuie să ne spălăm des pe mâini şi să ne acoperim gura cu fular sau dacă nu cu mască, eu mi-am cumpărat mască că nu ştiu când o să ne dea de la şcoală“, a completat George Drăgoi, de 13 ani. Cei mici au fost mult mai vigilenţi decât autorităţile locale, care încă sunt la stadiul de licitaţii pentru achiziţionarea de măşti.

„Facem procedurile de achiziţionare a 10.000 de măşti, care ne vor costa 7.000 de lei. Le vom împărţi în şcoli odatîă cu materialul dezinfectant“, a spus Minel Prina, administrator public în cadrul Primăriei Slatina.

image


Angajaţii primăriei nu vor să sperie contribuabilii

În timp ce o parte din lucrătorii care intră în contact direct cu oamenii şi-au luat măsurile de protecţie împotriva gripei noi, alţii nu o fac pentru a nu panica populaţia. Medicii, asistentele şi infirmierele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina poartă începând de marţi măşti de protecţie şi exemplul lor a fost luat de angajaţii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Olt, care au început să poarte de ieri măştile antigripă. „Tot personalul care intră în contact cu publicul a început să poarte de ieri măşti. Directorul instituţiei a cumpărat 20 de măşti. Avem şi afişe cu măsurile de prevenire ale gripei procine“, a spus Daniel Ghiţă, purtătorul de cuvânt al ITM Olt. În schimb, Primăria Slatina nu le va da angajaţilor măşti decât dacă va apărea un caz de gripă nouă.

„Nu este cazul să panicăm populaţia degeaba atunci când vine la ghişeu şi vede angajaţii cu mască. Deocamdată noi luăm măsuri de prevenire“, a spus Prina.

image
image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite