SLATINA:Trei copii au ajuns la spital în comă alcoolică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce bunica lor săpa în grădină, cei trei verişori au mâncat fructe din alcool. Medicii spun că micuţii au băut şi vişinată.

Copiii în vîrstă de 5, 7 şi 8 ani locuiesc împreună cu bunicii, în comuna Verguleasa, din Judeţul Olt. Au rămas să se joace în casă, iar bunica amers în grădină, să sape. Rămaşi nesupravegheaţi, copii au găsit o sticlă cu vişinată şi au dorit să guste din fructele din alcool. În timp ce bunica spune că cei mici au mâncat doar vişine, medicii cred că ei au apucat să guste din vişinată. „Eram toţi acasă. Eu săpam în grădină şi ei se jucau în casă. Au mâcat nişte vişine din vişinată pe care le-au găsit acolo, pe masă. Nu au mâncat multe, dar sunt mici şi le-a cauzat. Sunt copii cuminţi, nu mi-au făcut niciodată probleme“, a spus Elena Liţă, bunica celor mici.

Cei mici sunt îngrijiţi de bunici

Când a intrat în casă, femeia a observat că băieţilor li s-a făcut rău şi a realizat imediat ce s-a întâmplat. Nu a stat prea mult pe gânduri şi a sunat la 112. Copii au ajuns la spital cu ambulanţa, joi seara, în jurul orei 23.00. „Cei trei copii au ajuns la spital în cursul nopţii, după ce au consumat vişinată. Nu au băut mult, însă suficient pentru vârsta lor. În cazul în care cantitatea de alcool ar fi fost mai maire, le-ar fi pus viaţa în pericol “, a spus Liliana Duică, medicul pediatru care are grijă de cei mici.
Băieţii au ajuns la spital în stare gravă şi au fost diagnosticaţi cu intoxicaţie acută etanolică, stare comatoasă. În urma tratemtnului administrat de medici, copiii şi-au revenit, iar aseară au fost externaţi. Veseli şi dormici de joacă, ei s-au ascuns ieri de aparatul de fotografiat sub paturile spitalului. Bunica a spus că nu va mai lăsa niciodată alcool la îndemâna celor mici. „Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Ei sunt mici şi nu cred că au realizat ce fac. Dacă aş fi ştiut aş fi luat vişinele de acolo şi nu se mai întâmpla aşa ceva. Acum copiii sunt bine, şi-au revenit, sunt veseli“, a mai spus bunica celor mici.
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) a realizat o anchetă socială, iar rezultatele au arătat că cei mici sunt bine îngrijiţi de bunici. „Am constatat că cei trei copii provin dintr-o familie bună, iar ceea ce s-a întâmplat a fost doar un accident. Nu vom lua nicio măsură împotriva bunicilor, pentru că am observat că cei mici sunt bine îngrijiţi şi au condiţii bune de trai, alături de familie. “, a declarat Luminiţa Tudora, directoarea DGASPC.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite