Ziua Națională la Slatina, sărbătorită în stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slătinenii au avut rara ocazie de a proba o parte din armamentul și produsele folosite zi de zi de către jandarmi
Slătinenii au avut rara ocazie de a proba o parte din armamentul și produsele folosite zi de zi de către jandarmi

Aproximativ 500 de slătineni s-au adunat, azi-dimineață începând cu orele 9.30, la statuia domnitorului A.I. Cuza din centrul orașului pentru a sărbători Ziua Națională. Oficialitățile județului au depus coroane de flori la picioarele întemeietorului României Mari pentru ca, la finalul manifestărilor, să admire cu toții tehnica din dotarea jandarmilor care au organizat o expoziție la câțiva metri distanță.

Ceremonialul manifestărilor dedicate Zilei Naționale și-a urmat tipicul de an cu an: discursuri oficiale, o slujbă religioasă susținută de un sobor de preoți, depunerea de coroane și parada de la final a Gărzii de Onoare. Slătinenii au asistat în liniște la manifestări, frigul pătrunzător făcându-și simțită prezența din plin. În mod surprinzător, de la eveniment au lipsit edilul urbei, Darius Vâlcov, dar și președintele Consiliului Județean, Paul Stănescu.
Imediat după terminarea programului oficial al celebrării Zilei Naționale, slătinenii și oficialitățile au putut admira o expoziție organizată în aer liber pe platoul de lângă magazinul Winmarkt, expoziție la ințiativa Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Olt. Cu acest prilej, jandarmii au ținut să își facă cunoscute acțiunile și să îi familiarizeze pe slătineni cu specificul activităților instituției. Totodată, cei curioși au putut să admire și să probeze o parte din armamentul și restul dotării jandarmilor, precum și unele produse folosite de aceștia în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice.
Cei mai îndrăzneți dintre slătineni nu și-au putut ascunde răbdarea și au dorit să își facă poze cu „jucăriile” jandarmilor. În jurul orelor 11.30, slătinenii au început să se retragă, încet-încet, pe la casele lor pentru a sărbători Ziua Națională în familie.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite