Ziua Independenţei, ultima apariţie în public a vechii echipe de conducere a Prefecturii Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vechea conducere a Prefecturii Olt a avut, astăzi - de Ziua Independenţei, ultima apariţie în public ca şi reprezentanţi ai Guvernului. Începând de ieri, cei doi reprezentanţi ai Executivului în judeţ, respectiv prefectul Leonid Moisiu şi subprefectul Jenel Copilău, au fost demişi de noul guvern condus de Victor Ponta. Cum noii înlocuitori nu au fost încă oficial numiţi, iar Moisiu a lipsit, Copilău şi-a asumat responsabilitat

Demiterea echipei ce reprezenta Executivul în judeţul Olt în varianta veche – prefect Leonid Moisiu şi subprefectul Jenel Copilău - a avut loc ieri, 8 mai, în prima şedinţa a cabinetului condus de Victor Ponta. Pentru că noua echipă de conducere a Prefecturii Olt nu a fost încă instalată oficial, reprezentarea Guvernului în teritoriu la manifestările de astăzi de la Monumentul Eroilor din Cimitirul Eroilor din Slatina dedicate sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României şi Zilei Victoriei Naţiunilor Unite din cel de-al Doilea Război Mondial a revenit tot vechii echipe.
Prefectul Leonid Moisiu a preferat, ca de obicei – din păcate, să nu participe la manifestări, astfel că subprefectul Copilău a trebuit să salute Garda de Onoare a municipiului. La manifestări au fost prezenţi, totodată, şi o parte dintre membrii cancelariei prefectului care vor pleca acasă odată cu vechea echipă, respectiv Petre Lupu, director al biroului menţionat, şi Endi Cosmin Ungureanu, secretar. Programul manifestărilor a cuprins un ceremonial religios şi unul militar, care s-a încheiat cu depunerea de coroane din partea instituţiilor descentralizate ale statului şi a partidelor politice. Primăria Slatina nu a fost reprezentată, cum era de aşteptat, de către primarul interimar Dan Bălăşescu, care a preferat, ca de obicei, să nu apară în public, ci de către viceprimarul Ana Anghel şi Minel Prina, city-manager al urbei. Din păcate, slătinenii nu au participat la manifestări, evenimentul fiind marcat numai de către instituţiile publice, partide şi veterani ai celui de-al doilea război mondial.

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Reamintim că, în locul prefectului Leonid Moisiu, susţinut pe PDL şi venit pe post în locul lui Daniel Şarpe în octombrie 2009, urmează să fie instalat penelistul Eugen Ionică, un sportiv de performanţă la tirul cu arcul, până acum comisar şi jurist al Gărzii Financiare Olt. De asemenea, subprefectul Jenel Copilău va fi înlocuit cu Virgil Delureanu, fost deputat şi subprefect care, în prezent, ocupă unul din posturile de director din Consiliul Judeţean Olt. Delureanu este propunerea PSD, acesta fiind printre puţinii politicieni din judeţ ce nu au schimbat partidul de când au intrat în politică (1996, n.a.). Copilău a venit pe funcţia din prezent susţinut fiind de UNPR în luna aprilie 2011, când l-a substituit pe Virgil Panduru. Instalarea noului „duo” de conducere a Prefecturii Olt este aşteptată să aibă loc până la finele acestei săptămâni.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite