Ziua Eroilor, prima ieşire "la rampă" a conducerii Prefecturii Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul Eugen Ionică şi subprefectul Virgil Delureanu au avut, astăzi, prima apariţie în public de la numirea pe funcţii cu prilejul unei manifestări organizate cu ocazia Zilei Eroilor de la Cimitirul Eroilor din Slatina. În ciuda prezenţei reprezentanţilor Guvernului în teritoriu la acţiunile festive, foarte mulţi directori de instituţii deconcentrat s-au eschivat să apară din cauza vremii capricioase.

Noua echipă de conducere a judeţului alcătuită din prefectul Eugen Ionică şi subprefectul Virgil Delureanu şi-au făcut apariţia la locul de desfăşurare a manifestărilor dedicate Zilei Eroilor cu aproape o jumătate de oră întârziere. Noul prefect „desemnat” de PNL şi-a exercitat pentru prima dată atribuţia de a saluta Garda de Onoare, după care, vizibil emoţionat, a susţinut un discurs „liber”, fără ajutorul vreunor hârtii scrise la calculator, în care a amendat lipsa nejustificată a directorilor instituţiilor descentralizate din judeţ plătiţi cu bani grei, dar total indiferenţi faţă de una din sarcinile devenite tradiţie pentru ei de a participa la manifestările publice (puţine, dealtfel, n.a.) din timpul anului.
„Salut prezenţa celor care au venit azi, aici, pe această vreme capricioasă, pentru a-şi cinsti eroii cărora, dealtfel, cei care nu s-au prezentat din varii motive le datorează bunăstarea şi pacea de acum”, a declarat prefectul Eugen Ionică. Acesta a mai surprins audienţa prin faptul că, pentru prima dată după mulţi ani, a amintit faptul că jerbe de flori ar trebui depuse nu doar la Cimitirul Eroilor, ci şi la un alt monument simbol al Slatinei, respectiv statuia Ecaterinei Teodoroiu. 

image

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

De menţionat că noul prefect a avut alături şi echipa aleasă pentru cancelaria intituţiei, respectiv Dan Stoichicescu, director al biroului menţionat, şi Cosmin Mezdrea, consilier. Printre persoanele aşteptate care nu şi-au mai făcut apariţia la manifestările de la Cimitirul Eroilor s-a aflat, din nou, edilul interimar al Slatinei, Dan Bălăşescu, care, ca de obicei, a preferat confortul biroului de la primărie, pasând obligaţia de a reprezenta instituţia către viceprimarul Ana Anghel şi administratorul public Minel Prina.

„Derby” politic USL – PDL, scor 1-1

Programul manifestărilor a cuprins un ceremonial religios şi unul militar, care s-a încheiat cu depunerea de coroane din partea instituţiilor descentralizate ale statului ce şi-au trimis reprezentanţi, dar şi a partidelor politice.
Cele două mari formaţiuni politice aflate în campanie, respectiv USL şi PDL, au încercat să profite de moment pentru a-şi etala forţele. Din păcate, ca şi la precedenta manifestare din 9 mai, când s-a sărbătorit Ziua Independenţei, delegaţia USL a fost net mai numeroasă decât cea a oponenţilor, din partea PDL fiind prezentă doar o mână de oameni. Ce-i drept, reprezentanţii „partidului portocaliu” au reuşit „să i-a faţa” adversarilor politici prin faptul că au avut alături de ei ambii candidaţi, respectiv cel la Primăria Slatinei, Radu Ioniţă, dar şi pe cel la Consiliul Judeţean, Victor Tiţa, pe când delegaţia USL nu i-a cuprins nici pe omul înscris pentru primărie, adică fostul edil Darius Vâlcov, şi nici pe cel la Consiliul Judeţean, actualul ocupant al fotoliului, Paul Stănescu.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite