Zi neagră pentru Bercea Mondial: a pierdut o casă şi a rămas în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acţiunea de demolare a casei lui Bercea Mondial a început la primele ore ale dimineţii
Acţiunea de demolare a casei lui Bercea Mondial a început la primele ore ale dimineţii

În ziua în care magistraţii Curţii de Apel Craiova au decis că interlopul Bercea Mondial rămâne în arest, Primăria Slatina i-a demolat una dintre casele construite ilegal în Slatina.

Primăria Slatina a dărâmat, luni, una dintre vilele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, construite ilegal în Slatina. Buldozerele unei firme specializate în demolări au intrat, la primele ore ale dimineţii, în construcţia ridicată de interlop pe strada Piteşti, numerele 110-112. Autorităţile locale au reuşit, în premieră, să demoleze unul dintre imobilele lui Bercea Mondial, construite fără autorizaţie, după un proces anevoios câştigat în instanţă. „Trebuie să mulţumesc justiţiei pentru că avem de-a face cu o hotărâre definitivă şi irevocabilă. Cheltuielile de judecată şi demolare, care se ridică la aproximativ 50.000-60.000 lei, vor fi achitate de proprietar, iar dacă nu ne va da banii, acest teren va fi scos la vânzare. Mai sunt încă două procese pe rol şi noi sperăm ca anul viitor să mai avem parte de o demolare“, a spus Darius Vâlcov, primarul Slatinei, prezent şi el la mult aşteptata demolare. Primăria Slatina a obţinut hotărârea după trei ani de procese. Autorităţile locale mai au pe rol două procese, dintre care unul se judecă la Slatina şi celălalt la Sfântu Gheorghe. „Procesul s-a judecat între octombrie 2008 şi iulie 2011. Au fost foarte multe termene, expertize foarte grele. Întotdeauna în sala de judecată venea avocatul. Aceasta este prima hotărâre cu un astfel de obiect pe care o obţine Primăria Slatina“, a spus Mihaela Otincelescu, jurist în cadrul primăriei. Acţiunea de demolare s-a desfăşurat fără probleme, rudele lui Bercea nefiind prezente la faţa locului. Singura care şi-a făcut apariţia în zonă a fost Izaura, una dintre nurorile lui Bercea, care le-a cerut explicaţii forţelor de ordine, după care s-a retras.

Istoria imobilului demolat

Casa dărâmată luni de autorităţile locale avea o suprafaţă la sol de 365 de metri pătraţi şi un teren aferent de aproape 1.200 de metri pătraţi. Proprietar în acte al casei este Oranţa Stoiculescu, un interpus al lui Bercea. Povestea acestui imobil a început în 2005, atunci când Sandu Anghel a cumpărat un teren de la SC Rulmenţi Slatina. În iunie 2006, Bercea Mondial a ridicat o construcţie fără autorizaţie, motiv pentru care Primăria Slatina a aplicat o amendă de 100.000 lei, cu obligaţia de a demola imobilul. Bercea a folosit  strategia sa preferată, „suveica", terenul fiind vândut succesiv, pe hârtie, de nu mai puţin de 10 ori.
Bercea Mondial a contestat în instanţă sancţiunile şi a câştigat, primăria neputând să facă dovada că el este proprietarul real al terenului. În 2007, primăria i-a dat o nouă amendă lui Gheorghe Săbăreanu, cel care figura drept proprietar. Sancţiunea a fost contestată, dar procesul a fost pierdut de interpusul lui Bercea. 
În timpul procesului, terenul din strada Piteşti şi-a schimbat din nou proprietarul, fiind trecut pe numele Oranţei Stoiculescu. Amenda nu a fost plătită niciodată. În 2008, autorităţile locale au deschis o nouă acţiune la Judecătoria Slatina pentru demolarea construcţiei ilegale, procesul încheindu-se în iulie 2011, în favoarea primăriei.

„Nu mă mai interesează averea. Vreau să fiu liber“

Magistraţii Curţii de Apel din Craiova au admis ieri recursul procurorilor, iar Bercea Mondial a rămas în continuare în arest. Temutul interlop din Drăgăneşti-Olt a declarat că este nevinovat şi că nu el este cel care şi-a înjunghiat nepotul. „Mercedes a spus că nu Bercea l-a tăiat ci Mondial. Păi pe fiul meu Grinică îl mai cheamă şi Mondial. Eu nu puteam să fac aşa ceva, mai ales că eu l-am şi botezat pe Mercedes“, a declarat din boxa acuzaţilor Sandu Anghel. Temutul interlop din Drăgăneşti-Olt nu a părut deloc afectat de faptul că i-a fost demolat un imobil „Nu este nimic. Nu mă mai interesează averea. Vreau să fiu liber“, a mai precizat Sandu Anghel.     

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite