Slatina: Zgomotul depăşeşte limitele admise pe toate străzile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Zgomotul depăşeşte limitele admise pe toate străzile
Slatina: Zgomotul depăşeşte limitele admise pe toate străzile

Slătinenii care locuiesc pe străzile de la marginea oraşului suportă zilnic zgomotul infernal al traficului rutier.

Gălăgia depăşeşe limitele admise în mai multe zone ale Slatinei. Limitele maxime pe care l-a atins nivelul zgomotului din oraş arată că cele mai poluate străzi din punct de vedere fonic sunt Cireaşov şi Ionaşcu. Ele sunt urmate de Bulevardul Nicolae Titulescu, în zona Spitalului Judeţean, Strada Ecaterina Teodororiu, în zona sensului giratoriu şi strada Sergent Major Dorobanţu Constantin, în apropiere de Şcoala Ştefan Protopopescu. La polul opus, respectiv cele mai liniştite zone sunt cele două parcuri din Slatina, „Piteşti“ şi „Eugen Ionescu“.

Nivelul maxim este depăşit peste tot

În toate zonele, nivelul mazim admis al zgomotului a fost depăşit, după cum arată măsurătorile efectuate de Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt. Principala cauză a poluării fonice o reperzintă traficul rutier, cele mai poloate străzi fiind cele pe care circulă zilnic foarte multe maşini.
Strada Ionaşcu, aflată în partea de jos a oraşului, în zona Catedralei, este cea mai afectată de poluarea fonică. Nivelul maxim admis al zgomotului este de 65 de decibeli, în timp ce măsurătorile specialiştilor au indicat valoarea maximă de 93 decibeli. Sutele de camioane care tranzitează zilnic zona sunt principala sursă de zgomot. „Eu fac naveta de la Piatra Sat şi trec zilnic pe aici. E mereu gălăgie. Sunt multe maşini mari, microbuze, autobuze, maşini mici. Dacă îmi sună telefonul, nici nu răspund la el, că nu aud nimic“, mărturiseşte Ionel Băcanu, de 36 de ani, din Piatra-Olt.

Afalţi care sunt locuinţele cele mai afectate de zgomotul din oraş din Adevărul de Seară de astăzi!

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite