Slatina: Zeci de angajaţi au dat în judecată primăria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câţiva funcţionari l-au dat în judecată pe primarul Darius Vâlcov
Câţiva funcţionari l-au dat în judecată pe primarul Darius Vâlcov

În timp ce angajaţii consideră că li s-a făcut o nedreptate, primarul spune că dacă nu reducea cheltuielile cu 15%, pierdea finanţările de la Guvern.

Funcţionarii au dat în judecată primăria şi pe primarul Darius Vâlcov pentru că le-a dat 8 zile de concediu fără plată. „În luna noiembrie s-a emis o dispoziţie prin care angajaţii din primărie trebuia să îşi ia 8 zile de concediu fără plată. Zilele de concediu fără plată se iau însă în funcţie de numărul de ore lucrate. Ar fi trebuit să stea 2 zile în noiembrie şi 2 în decembrie”, a explicat Octavian Chlemen, preşedintele Sindicatului Consilium.
În plus, angajaţii se plâng că în perioada de concediu au fost chemaţi la serviciu şi au lucrat 8 ore pe zi. „Sunt aproximativ 30 de plângeri ale unor salariaţi din cadrul primăriei care au stat în concediu mai mult decâr ar fi trebuit. Unii dintre ei sunt chiar medici şi asistente de la cabinetele şcolare aflate în subordinea primăriei. Aceşti oameni au venit la serviciu, cu program normal, dar au semnat că refuză să fie plătiţi”, a spus Chelemen.

„Trebuia să facem o reducere a cheltuielilor de 15%”

Unii angajaţi spun că li s-a pus foaia în faţă şi au fost nevoiţi să semneze. „A venit şeful de birou cu tabelul şi am semnat. Nu am fost de acord, dar nu puteam să mă revolt pentru că riscam să îmi pierd locul de muncă”, a spus o salariată.
Dacă sindicaliştii vor câştiga în instanţă, toţi angajaţii îşi vor recupera banii pe zilele în care au fost obligaţi să stea în concediu.
Primarul Slatinei, Darius Vâlcov a declarat că prin aceste concedii a făcut economii la buget. „E dreptul lor să ne dea în judecată. Trebuia să facem o reducere a cheltuielilor de 15% şi am făcut. Dacă nu respectam acea hotărâre de guvern şi nu arătam că suntem capabili să facem economii, pierdeam toate finanţările şi nu ne putem permite acest lucru acum”, a precizat Vâlcov.




INFO

Externalizarea serviciilor, soluţie anti-criză

Pentru a face economii la buget şi să nu concedieze 300 de persoane Primăria Slatina vrea să externalizeze taote serviciile. Pieţele au fost primele concesionate la finalul anului trecut, iar acum urmează parcările, ecarisajul şi iluminatul public. Consilierii locali aprobă preţurile, tarifele şi taxele utilizate şi modificarea acestora, dar şi sancţionează concesionarul dacă acesta nu respectă caietul de sarcini.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite