Slatina:De 27 de ani vinde legume în Zahana

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina:De 27 de ani vinde legume în Zahana
Slatina:De 27 de ani vinde legume în Zahana

Nu e om din Piaţa Zahana care să nu o ştie pe tanti Niculina sau „Mamaie“ cum îi spun vânzătoarele de la tarabe. Veselă şi mereu atentă la ce se întâmplă în jur, are întotdeuna o vorbă bună pentru fiecare.

Vine de când se ştie la piaţă şi în fiecare zi îşi aşază produsele la intrare, ca să vadă pe toată lumea şi să aibă vad bun. Se mai iau de ea poliţiştii comunitari, dar are vorbele la ea şi în ajutor îi mai sar şi prietenele din piaţă. „Păi îi întreb «Câţi ani ai?» şi îmi răspunde «20 şi ceva». Păi eu am 27 de ani de când vin aici în piaţă, nici nu erai tu născut atunci“, a povestit femeia cum scapă de gura comunitarilor.

A avut mulţi ani  masă în piaţă, dar acum a renunţat. „Nimeni nu e mai bătrân ca mine aici. Îi ştiu pe toţi, s-au schimbat multe, directori, comunitari, primari, eu sunt tot aici. Am renunţat să mai iau masă, că e scumpă şi atât cât vând eu nu am nevoie de ea. Vin şi eu cu un ardei iute, un pătrunjel, o ceapă, un usturoi, atât cât să supravieţuiesc. Stau pe jos, mai aproape de aer. Nu pot să stau acasă, sunt eu bătrână, dar îmi place să muncesc“, se destăinuie femeia.

Citeşte în „Adevărul de Seară“ povestea bătrânei vânzătoare, care nu a lipsit o zi de la piaţă

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite