Slatina: Zacusca şi murăturile au preţuri de criză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Zacusca şi murăturile au preţuri de criză
Slatina: Zacusca şi murăturile au preţuri de criză

Comercianţii spun că gospodinele sunt dispuse să investească mai puţin în zacuscă şi murături, toamna aceasta.

CITEŞTE ŞI:


A venit toamna, iar slătinencele au început să adune în cămară conservele pentru iarnă. Bulionul, zacusca şi murăturile costă mai puţin decât anul trecut. Vânzătorii din Piaţa Zahana au scăzut preţurile, în an de criză, de teamă că vor rămâne cu marfa nevândută. Cu toate acestea, spun ei, oamenii cumpără cantităţi mai mici de legume şi zarzavaturi.

Preţuri convenabile, cumpărători puţini


Roşiile, gosoşarii, vinetele, varza, tecile de fasole sau castraveţii sunt mai accesibile decât anul trecut. Kilogramul de roşii costă între 1 şi 2 lei, gogoşarii sunt cel mult 2,5 lei, ardeiul gras se vinde chiar şi cu un leu, ardeiul kapia este cel mult 2 lei, iar vinetele sunt între 1 şi 2 lei. „Am lăsat mult la preţ, că nu mai are lumea bani. Vănzarea merge prost, deocamdată. Cine cumpără ia doar aşa, pentru consumul zilnic, nu cantităţi mari, pentru conserve“, spune, dezamăgită, Floarea Mititelu, din Curtişoara.
Lângă ea, o bătrână din Pleşoiu a adus în această dimineaţă marfă proaspătă şi ieftină în oraş. Clienţii cumpărau de la ea câte un kilogram de ardei şi unul de vinete, nicidecum sacoşe întregi, ca toamna trecută. „Le am pe toate ieftine şi proaspete, dar nu am clienţi. Nu mai are lumea bani să facă zacuscă şi murături multe“, spune Elena Bodescu.

Aflaţi ce spun gospodinele despre chletuielile pentru conservele de iarnă din Adevărul de Seară Slatina de atăzi!

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite