Slatina: Ilie Găneşeanu are grijă de animalele de la ZOO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Ilie Găneşeanu are grijă de animalele de la ZOO
Slatina: Ilie Găneşeanu are grijă de animalele de la ZOO

De pe câmpurile pline de legume de la Strejeşti de pe vremea lui Ceauşescu, Ilie Găneşeanu a ajuns să aibă acum în grijă cele câteva animale de la Grădina Zoologică din Slatina.

După ani de zile în care a lucrat în agricultură, Ilie Găneşeanu are acum grijă de cele câteva animale care mai sunt la Grădina Zoologică de la Strehareţi. „Am crescut animale de când mă ştiu. Nu e mare lucru. Ţine de bunul simţ să le hrăneşti, să ai grijă de ele”, a spus administratorul grădinii zoologice.
Îi e foarte milă de animalele care sunt ţinute în cuşti şi îi pare rău că grădina este închisă. Aşteaptă de luni de zile să vină banii pentru reabilitarea ei. „Am vrut să vin să lucrez aici pentru că simţeam nevoia să fac altceva, dar acum mi se rupe sufletul când văd că am mâinele legate şi că nu pot să ajut bietele animale. Am încercat să fac o grotă în care să mut urşii, dar nu am avut bani să o termin, aşa că ei stau tot în acele cuşti mici. Nu am reuşit decât să le creez condiţii mau bune gâştelor, le-am făcut trei gropane care se scurg dintr-unul în altul”, a spus Ilie Găneşeanu.

„Cine să se mai gândească la animalele de la grădina zoologică?”

Chiar dacă Grădina Zoologică este închisă, administratorul mai lasă să intre părinţii cu copiii mici. „Dacă tot bat atâta drum, nu poţi să îi ţii la poartă. Eu le spun că nu au ce să vadă, dar oamenii insistă să intre. Îi însoţim pe la animale şi pleacă apoi dezamăgiţi”, a spus administratorul.
Ar vrea să poată transforma acest loc uitat acum de lume, dar se loveşte mereu de aceeaşi problemă, nu sunt bani. „Ce poţi să mai ceri, când ei spun că nu au bani de salarii? Cine să se mai gândească la animalele de la grădina zoologică, la hrana şi la îngrijirea lor?”, a spus Ilie Găneşeanu.

A exportat legume în Germania

Administratorul a lucrat într-un domeniu înfloritor până acum 20 de ani, agricultura. A fost inginer agronom la Strejeşti. Amintirile legumelor făcute pentru export sunt încă vii în mintea bărbatului care acum se luptă să le facă rost de mâncare animalelor. „Aveam contracte cu străinii. Comandau tiruri de legume, mai ales nemţii care făceau din gogoşarii noştri coloranţi. Trebuiau să fie de un roşu perfect, fără lovituri, fără zgârieturi. Pe vremea aceasta munceam la foc continuu şi mai aduceam şi elevii în practică pentru a ne ajuta să tăiem gogoşarii aşa cum ne cereau nemţii”, şi-a amintit Ilie Găneşeanu.
„Erau vremuri în care munceam, se făcea producţie, dar acum nu se mai face nimic. Nimănui nu îi mai pasă”, a spus cu regert administratorul.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite