Slatina: Dan Voinicu, directorul cu muzica în suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Dan Voinicu, directorul cu muzica în suflet
Slatina: Dan Voinicu, directorul cu muzica în suflet

A cântat la chitară şi la pian, iar acum interpretează muzică de toate genurile pentru prieteni la petreceri. Directorul de la Protecţia Copilului mărturiseşte că a moştenit talentul de la tatăl său, cunoscutul muzician Dan Voinicu.

Avea numai câţiva anişori când a început să cânte. În şcoala generală a studiat pianul şi chitara şi l-a avut drept profesor pe tatăl său, un artist cunoscut în toată ţara. Acum este directorul adjunct al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului şi continuă să cânte la petreceri, pentru pritenii săi. „Mi-a plăcut dintotdeauna muzica de toate felurile, însă în copilărie am cântat muzică uşoară. Am învăţat de la tatăl meu să cânt la chitară şi am studiat acest instrument muzical până în clasa a VIII-a. Am vrut să urmez un liceu de muzică, însă sistemul nu mi-a permis acest lucru atunci“, îşi aminteşte Dan Voinicu.

I-a cunoscut pe Ion Dolănescu şi Maria Ciobanu

Pasiunea şi talentul pentru muzică i-au adus multe satisfacţii. A participat la mai multe concursuri şi festivaluri naţionale. „Prin 1985 am participat la Festivalul de muzică de la Amara, iar în anii `90 am cântat la festivalul Corabia de Aur, la secţiunea de muzică uşoară. Am participat apoi la o filmare la Televiziunea Română, unde am interpretat o piesă compusă pentru mine de Marcel Dragomir. Am făcut un an de pregătire muzicală cu acest compozitor“ explică Dan Voinicu.
 Împreună cu tatăl său, a avut onoarea să cunoască interpreţi de renume ai muzicii româneşti. „Mergeam cu tatăl meu la spectacole sau filmări şi am avut norocul şi bucuria să cunosc artişti celebri. I-am întâlnit pe Ion Dolănescu, Maria Ciobanu, Constantin Enceanu, Vasilica Dinu sau Ion Drăgoi“, spune directorul de la Protecţia Copilului.

Îi place să lucreze cu oamenii

Deşi regimul comunist nu i-a permis să urmeze o carieră muzicală, directorul adjunct al DGASPC cântă şi acum cu plăcere la petreceri. „Îmi place muzica bună. Cât orice gen, muzică uşoară, populară, lăutărească sau romanţe, muzică românească. Pentru mine muzica a rămas o mare pasiune“, mărturiseşte Dan Voinicu.
A urmat Academia de Ştiinţe Economice şi a ocupat pe rând mai multe funcţii de contabil şi director economic, iar din 2006 lucrează pentru copiii şi bătrânii aflaţi în situaţii dificile. „Consider că această meserie mi se potriveşte cel mai bine, pentru că îmi place să contribui la alinarea suferinţei oamenilor. În aceşti ani petrecuţi aici, la Direcţia, am realizat că îmi place să lucrez cu oamenii, nu cu hârtiile“, explică directorul.
Dan Voinicu este o persoană activă, căreia îi place să se implice în rezolvarea tuturor cazurilor sociale.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite