Victor Iacobescu este câştigătorul Campaniei „Profesorii cu care se mândreşte Slatina“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Iacobescu
Victor Iacobescu

Profesor de limba şi literatura română şi inspector şcolar de specialitate, Victor Iacobescu este câştigătorul campaniei desfăşurate de ziarul „Adevărul“, „Profesorii cu care se mândreşte Slatina“. El s-a clasat pe primul loc, primind foarte multe voturi din partea cititorilor slatina.adevarul.ro.

Victor Iacobescu (33 ani) a devenit profesor de limba şi literatura română în 2002, după ce a obţinut prima medie pe judeţ la titularizare. El predă la unul dintre cele mai bune licee din Slatina, respectiv Colegiul Naţional „Radu Greceanu”. A admirat dintotdeauna dascălii, chiar şi pe cei din filme, şi şi-a ales din vreme cariera. „Îmi place să predau, mă simt mereu tânăr. Este un fel de renaştere continuă alături de copii. Am ales această profesie pentru că un profesor descoperă caractere şi le formează”, a povestit Victor Iacobescu. Este de părere că toţi elevii trebuie trataţi la ore egal şi că se poate lucra diferenţiat numai în cazul celor cu înclinaţii deosebite. Este un bun pedagog şi un adevărat prieten pentru elevii săi. În ultimii trei ani însă a stat mai mult la Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt şi mai puţin la catedră. Este inspector de specialitate iar asta îi mănâncă foarte mult timp. „Este o experienţă interesantă să fii inspector. Mi-am îmbogăţit orizontul destul de mult în ceea ce priveşte fenomenul învăţământul oltean. Am întâlnit mulţi tineri pasionaţi de literatură, de citit. De asemenea, am întâlnit profesori şi elevi, chiar în mediul rural, care îşi dau silinţa- profesorii să aibă o carieră, iar elevii să reuşească în viaţă. Însă de când am devenit inspector, am foarte puţine ore şi nu mai pot face performanţă cu elevii“, a spus profesorul.

Prieten cu elevii săi

Iubeşte ceea ce face şi nu a regretat niciodată că a ales învăţământul, chiar dacă nu este un domeniu de activitate perfect. Îi cunoaşte lipsurile, dar nu se împiedică de ele atunci când îşi face meseria. „Mai mult respect pentru profesori. După revoluţie, cred că niciun guvern nu a insistat asupra adevăratei probleme a României- criza moralităţii. Este generalizată şi provine de la promovarea falselor valori. Promovăm analfabeţi, paraşute şi drogaţi, care devin un exemplu negativ de viaţă mai ales pentru tineri care promit“, a explicat Victor Iacobescu. Una dintre marile sale pasiuni este poezia. Citeşte mult şi scrie poeme. A început în clasele gimnaziale şi continuă şi acum. Se mândreşte cu primul său volum pe poezie publicat şi promite şi altele. Victor Iacobescu nu încheie înainte de a le mulţumi tuturor celor care l-au votat şi l-au desemnat astfel câştigătorul campaniei „Profesorii cu care se mândreşte Slatina“. „Sincer, mă bucur că m-au apreciat copiii şi le mulţumesc că m-au votat. Ei au găsit în mine un prieten, chiar un frate, iar asta i-a impulsionat. Eu am încercat să le predau lecţiile ca şi când ar fi o joacă, pentru a le fi uşor şi drag să înveţe“, a spus profesorul.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite