Slatina: Victor Dima, primarul cu muzica în suflet

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Victor Dima, primarul cu muzica în suflet
Slatina: Victor Dima, primarul cu muzica în suflet

„Muzica te face să fii mai puternic, îţi inspiră ideea de a crea, îţi dă o anumită căldură sufletească. Cu ajutorul ei lucurile au un înţeles mai precis“

A început să cânte când avea doar şase ani, iar muzica i-a rămas toată viaţa în suflet. A urmat Şcoala Populară de Artă din Slatina şi a cântat cu plăcere la mai multe spectacole, în vremea copilăriei. „Muzica mi-a plăcut dintotdeauna, dar am ales să urmez Politehnica. În timpul studenţiei am continuat să cânt la acordeon şi am participat chiar şi la un concurs naţional studenţesc. Am fost bucuros când am câştigat locul al III-lea la această competiţie serioasă, organizată de Radiodifuziunea Română“, povesteşte Victor Dima.

„Muzica este o lecţie pentru oricare primar“


De 18 ani este primarul comunei Coteana. Stă aproximativ 16 ore pe zi la primărie, însă de fiecare dată când are ocazia cântă la acordeon, instrumentul muzical pe care îl păstrează cu drag în biroul său de primar. Consideră că muzica îl ajută foarte mult în activitatea sa. „Muzica te învaţă să îţi pierzi din rigiditate, să fii elastic în relaţia cu cei din jor, iar eu consider că această calitate este esenţială în activitatea unui primar. Muzica este o lecţie pentru fiecare primar, este o victorie şi un succes pentru cel care o înţelege“, mărturiseşte edilul din Coteana.
Pasiunea pentru muzică şi folclor l-au îndemnat pe Victor Dima să organizeze, în fiecare an, un spectacol nemaintîlnit în judeţ. „Târgul de fete“ aduce în fiecare an, pe 15 august, intepreţi populari de renume în comuna olteană. Portul şi obiectele populare străvechi sunt nelipsite de la acest eveniment. „Când eram copil, acest târg de fete se organiza într-o pădure, în apropiere de Mărunţei. Mergeam în fiecare an acolo şi îmi plăcea foarte mult. Când am devenit primar am hotărât că voi organiza această sărbătoare câmpenească la noi în comună. Am ajuns la a XIV-a ediţie şi vom continua tradiţia în fiecare an, cât voi fi eu primar“, spune edilul.

Realizări măreţe


În afară de pasiunea pentru muzică, primarul din Coteana este preocupat să le ofere localnicilor condiţii cât mai bune de trai. A reuşit să facă din comuna sa una dintre cele mai frumoase din întreg judeţul. Toate drumurile comunale sunt asfaltate, oamenii au apă curentă, şcoli şi grădiniţe moderne. Cu toate acestea, investiţiile vor continua în Coteana, după cum spune Victor Dima. „Am o groază de proiecte, care vor fi realizate cât mai curâd. În primul rând voi amenaja un parc, cu ştrand, fântâni arteziene şi locuri de joacă pentru copii. Am primit deja aprobarea proiectului. Voi construi un cămin cultural care să cuprindă şi o sală modernă pentru nunţi, dar şi o sală de sport mare. Acestea sunt proiecte deja aprobate şi mai am multe întocmite, pe care le voi duce la bun sfârşit“, explică primarul din Coteana.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite