Slatina: Află aici cum să îţi fereşti copilul de gripă în sezonul rece

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Expunerea la frig şi contactul cu persoanele bolnave sunt principalele cauze ale îmbolnăvirii. Părinţii sunt sfătuiţi să le asigure copiilor un regim alimentar corespunzător.

Colectivităţile în care se află persoane bolnave reprezintă unul dintre cei mai mari factori de risc în ceea ce priveşte contactarea răcelii. Şi cum cei mici sunt şi cei mai sensibili, aceştia sunt mai expuşi riscului de îmbolnăvire.

Medicii le dau câteva sfaturi părinţilor pentru a-i feri pe copii de răceală sau gripă. "Copiii nu trebuie expuşi la frig în mod exagerat. Desigur, ei trebuie scoşi la aer, dar să facă plimbări scurte. Mare atenţie la îmbrăcăminte, care trebuie să fie una termoizolantă, însă nu excesiv, ca să nu transpire. Picioarele şi capul trebuie să fie bine acoperite, pentru că de aici începe frigul. Este bine ca părinţii să îi ferească pe cei mici de aglomeraţii şi să le asigure un regim alimentar corespunzător, bogat în vitamina C", a explicat Radu Nucă, medic la Serviciul de Ambulanţă Olt.

În cazul în care copiii contactează vreun virus, medicii îi sfătuiesc pe părinţi să nu le dea pastile fără să consulte mai întâi un medic. 


Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite