Slatina: Vasile Lolea îi învaţă pe olteni ce însemnă spiritul civic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slatina: Vasile Lolea îi învaţă pe olteni ce însemnă spiritul civic
Slatina: Vasile Lolea îi învaţă pe olteni ce însemnă spiritul civic

A fost ani la rând jurnalist, apoi a devenit purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean şi a înfiinţat un ONG care îşi propune să îi facă pe slătineni să se implice în viaţa oraşului.

Îi place să stea de vorbă cu oamenii şi este de părere că societatea nu poate evolua fără comunicare. Este printre primii jurnalişti din Slatina de după 1989 şi se poate lăuda cu o experienţă bogată în televiziune şi în presa scrisă.
„Mi-am dorit dintotdeauna să fiu jurnalist, însă nu am putut practica această meserie ăn timpul regimului comunist. În anii 90 am lucrat la fost televiziune locală Novel, unde făceam o emisiune de ştiri, în fiecare seară, timp de un an. Am lucrat apoi la un cotidian local renumit în vremea aceea şi am corespondat la mai multe publicaţii naţionale“, îşi aminteşte Vasile Lolea.

Ghid de comunicare pentru edili

În 1998 a decis să renunţe la jurnalism în favoarea unui post de funcţionar public, însă tot în domeniul comunicării. „Acum mă ocup de relaţiile cu publicul şi de imaginea Consiliului Judeţean. În timpul liber sunt activist civic şi am înfiinţat o organizaţie non-guvernamentală în acest domeniu, în anul 202. Am considerat dintotdeauna că foarte multe lucruri din societate s-ar schimba în bine dacă ar exista un minim de educaţie civică“, spune preşedintele Asociaţiei pentru Integrare Civică Euro-Atlantică (AICEA) din Slatina.
Liceenii, dar şi funcţionarii publici din instituţii au avut mulet de învăţat de-a lungul anilor, din acţiunile întreprinse de această asociaţie. AICEA a editat un ghid de iniţiere în comunicare, numit „Transparenţă prin comunicare“ pe care l-a distribuit primarilor, consilierilor locali, funcţionarilor publici şi membrilor organizaţiilor non-guvernamentale. „Ne-am propus realizarea unui ghid practic, fără pretenţii academice, care să ofere informaţii utile privind comunicarea, un instrument practic, pe înţelesul oricărui cititor. Sperăm că am reuşit“, spune cu modestie Vasile Lolea.

Vrea să îi înveţe pe funcţionari regulile de protocol

Este convins că educaţie civică din şcoli este insuficientă, de aceea îi învaţă pe liceeni să îşi schimbe mentalitatea şi să nu se gândească doar la binele lor. „Îmi place să lucrez cu tinerii pentru că ei sunt mai receptivi, mai comunicativi şi am încredere că formează o generaţie cu spirit civic mai dezvoltat“, mărturiseşte preşedintele de la AICEA.
Împreună cu voluntarii din asociaţia sa, Vasile Lolea îşi doreşte să redacteze cât mai curând un Ghid de iniţiere în protocol, adresat edililor şi angajaţilor din instituţiile publice. Un alt proiect al AICEA este tipărirea unei cărţi cu tehnici de secretarioat şi administrative, ce va fi oferit gratuit tuturor celor interesaţi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite