Vânzători de mărţişoare amendaţi pentru lipsa instrucţiunilor de... întreţinere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii OPC Olt au identificat locul “marii” evaziuni fiscale: comerţul cu mărţişoare şi flori
Inspectorii OPC Olt au identificat locul “marii” evaziuni fiscale: comerţul cu mărţişoare şi flori

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (OPC) Olt s-au întrecut pe sine în cursul lunii trecute, ieşind în evidenţă prin exces de zel după ce au amendat o serie de vânzători de mărţişoare pentru lipsa intrucţiunilor de întreţinere.

Sub apanajul legalităţii, inspectorii OPC Olt au vrut să epateze în cursul lunii februarie şi au reuşit. Pe lângă zecile de controale mai mult sau mai puţin tematice, inspectorii menţionaţi au verificat şi respectarea prevederilor legale privind comercializarea mărţişoarelor şi florilor.
Cu această ocazie au fost controlaţi 16 agenţi economici, şase dintre vânzătorii de mărţişoare şi flori fiind amendaţi pentru o serie de nereguli descoperite cu suma de 7.500 de lei. Abaterile constatate cu acest prilej au constat în neafişarea preţurilor şi lipsa instrucţiunilor de întreţinere. Potrivit legislaţiei pentru protecţia consumatorilor, “instrucţiunile de întreţinere” se prezintă în modu uzual sub forma unui prospect introdus în ambalajul de comercializare al produselor care necesită asemenea instrucţiuni. Legea prevede că florarii sunt obligaţi să afişeze nu doar instrucţiunile de întreţinere, dar şi de păstrare a florilor vândute la buchet.
Reprezentaţii OPC au precizat că florarii “uită” să expună fotografii cu aranjamentele florale pe care le execută la comandă.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite