Vâlcov cheltuie opt miliarde lei vechi pentru a schimba faţada Primăriei Slatina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Schelele au fost ridicate zilele trecute de o parte şi de alta a sediului primăriei slătinene
Schelele au fost ridicate zilele trecute de o parte şi de alta a sediului primăriei slătinene

Primăria Slatina va cheltui aproape opt miliarde lei vechi pentru refacerea faţadei. Au fost deja montate o parte dintre schele, iar oamenii firmei ce a câştigat licitaţia s-au apucat de treabă. Până la finele anului, lucrările ar trebui finalizate. Alături de sediul primăriei sunt în diverse stadii de modernizare şi imobilele ce adăpostesc Poliţia Locală şi fosta cancelarie a Şcolii generale nr. 1, loc unde a funcţionat prima

Odată încheiată „nebunia” alegerilor pentru Primăria Slatina au început şi demersurile pentru renovarea faţadei acestui imobil vechi. De fapt, sediul primăriei este ultimul dintre cele trei cuprinse în planul autorităţilor locale de modernizare a unor clădiri publice din Centrul Vechi al Slatinei unde lucrările nu începuseră până acum câteva zile.

La celelalte două obiective, respectiv sediul Poliţiei Locale şi cel al fostei cancelarii a Şcolii generale nr. 1 - loc unde a funcţionat prima şcoală din oraş în anul 1921, lucrările sunt în diverse stadii de execuţie. Cele mai avansate operaţiuni sunt la clădirea fostei cancelarii a Şcolii generale nr. 1. Municipalitatea va cheltui pentru reabilitarea celor trei clădiri istorice pe care le are în proprietate nu mai puţin de 1.704.615 RON, bani de la bugetul local

Sediul Primăriei Slatina, în prezent...

CLICK pe poze pentru GALERIE FOTO !!!

Lucrările la sediul primăriei slătinene vor avea în vedere atât menţinerea actualului “look”, dar va aduce cu sine şi semnificative îmbunătăţiri de aspect. Astfel, se vor reface elementele decorative şi se va reveni la forma iniţială, iar tâmplăria PVC montată în urmă cu doar câţiva ani pe sume importante va fi din nou schimbată cu una din lemn stratificat. De asemenea, au fost avute în vedere şi consolidarea elementelor de faţadă, reparaţii la şarpantă şi înlocuirea învelitorii din tablă zincată.

Plus Confort SRL Slatina, din nou “la apel”

“Prin aprobarea acestui proiect de hotărâre noi demarăm, practice, lucrările de schimbare la faţă a Centrului Vechi în sine”, a declarat viceprimarul Minel Prina într-o conferinţă de presă.

Clădirea primăriei este inclusă în Lista monumentelor istorice publicată de Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniu Naţional şi a fost construită în stil art nouveau, proiectarea fiind făcută în jurul anului 1905. Investiţia mai prevede consolidarea clădirii prin injectarea de beton aditivat şi renunţarea la blocurile de beton de la bază, aducerea la starea iniţială a tuturor elementelor de faţadă – soclu, foişorul din tablă şi paratrăznetul, reamplasarea instalaţiilor de aer condiţionat exterioare şi refacerea trotuarului.

Valoarea estimată a lucrărilor se ridică la 797.615 lei fără TVA. Lucrarea este executată de SC Plus Confort SRL din municipiu şi ar trebui terminată până la finele anului.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite