SLATINA:Diana Vădineanu este pasionată de sporturi extreme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLATINA:Diana Vădineanu este pasionată de sporturi extreme
SLATINA:Diana Vădineanu este pasionată de sporturi extreme

De la 3 ani jumătate se dă cu rolele. De o lună de zile şi-a descoperit şi pasiunea pentru skate-boarding. Tânăra acordă la fel de multă importanţă şi studiului, pentru că vrea să fie o elevă bună.

Şi-a descoperit skate-boarding în urmă cu o lună de zile. Mergea zilnic la Casa de Cultură a Tineretului şi aşa i-a cunoscut pe skaterii din oraş. „Cred că am început acum o lună de zile să mă dau cu skate-board-ul. În vacanţă de vară ieşeam mereu să mă plimb pe la Casa de Cultură a Tineretului şi aşa i-am văzut pe băieţii care mergeau zi de zi acolo. M-a atras acest sport din prima“, îşi aminteşte Diana Vădineanu. De când s-a urcat pentru prima oară pe skate, s-a îndrăgostit de acest sport. Skate-boarding-ul i se pare uşor, dar necesită răbdare şi multă ambiţie. Tânăra a reuşit să înveţe în numai 3 zile prima schemă. „Mie nu mi se pare un sport greu, cred că este la fel ca şi celelalte. Totul este să-ţi doreşti să înveţi, să ai răbdare şi multă ambiţie. Eu am învăţat destul de repede. În 3 zile am învăţat prima schemă“, povesteşte Diana.

„Am picioarele negre, sunt ca un dalmaţian”

A suferit multe căzături, însă nu s-a dat bătută. Diana crede că acesta este farmecul acestui sport. „Căzăturile sunt la ordinea zilei, am picioarele negre, sunt ca un dalmaţian. Dar acesta este tot farmecul, cazi şi apoi te ridici“, mărturiseşte tânăra. Are numai o lună de când practică skate-boarding-ul, însă pentru ea a devenit cel mai important lucru. „Skate-boarding-ul pentru mine este cel mai important lucru. Atunci când mă dau cu skate-ul uit de tot stresul şi de toate problemele de peste zi. Mă simt cel mai bine atunci când fac skate-boarding“, spune Diana. Părinţii au refuzat la început ideea, însă cu timpul Diana i-a convins. Teama ca fata lor să nu păţească ceva a fost învinsă, şi tot ei au fost cei care i-au achiziţionat prima placă. „La început a fost mai greu, nu prea au fost de acord. Ziceau că nu e un sport pentru fete, le era frică să nu cad. Dar până la urmă am reuşit să-i conving să mă lase să fac şi mi-au cumpărat şi prima placă“, spune Diana.
Tânăra nu iubeşte numai de skate-boarding. Plimbatul cu rolele şi tenisul de câmp se numără şi ele printre pasiunile Dianei. „Mă mai dau şi cu rolele, de la ani şi jumătate ştiu să merg cu ele. Bicicleta o folosesc doar dacă trebuie să ajung într-un loc îndepărtat. Îmi place şi tenisul de câmp“, încheie fata.



NĂSCUTĂ. 18 octombrie 1996, Slatina
STUDII. Elevă în clasa a VII-a la Şcoala cu clasele I-VIII Eugen Ionescu din Slatina


Ce-i place

•• „În timpul liber îmi place să mă dau cu skate-board-ul, este primul lucru pe care îl fac. Ascult multă muzică. Apreciez oamenii sinceri, plini de viaţă şi deschişi la minte“.

Ce nu-i place
•• „Nu-mi place atunci când este foarte cald afară. Urăsc să fiu pedepsită. Nu-mi plac oamenii mincinoşi, închişi în ei şi cei care nu comunică. Urăsc manelele“.


•• Ce le recomanzi tinerilor care vor să înveţe skate-boarding-ul?

D.V.: În primul rând trebuie să aibă foarte multă răbdare. De asemenea, trebuie să ştie de la început că o să sufere accidente uşoare, dar nu trebuie să renunţe. Până la urmă skate-boarding-ul este un sport uşor şi foarte frumos.

•• Cum te privesc oamenii?

D.V.: De obicei, când trec pe stradă, se uită insistent la mine, se holbează chiar. A început să devină enervent, dar e de înţeles. Nu în fiecare zi vezi o fată care se dă pe skate, şi nu toţi sunt capabili să înţeleagă pasiunea pentru acest sport.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite