Slatina: VIDEO/ Regizoarea “Veronicăi”, premiată la Festivalul internaţional pentru copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Regizoarea a primit trofeul de la preşedintele Cinematografiei Române
Regizoarea a primit trofeul de la preşedintele Cinematografiei Române

Elisabeta Bostan, realizatoarea celor mai îndrăgite filme româneşti pentru copii, a primit aseară Marele Premiu al “Dream fest Cinema”, primul Festival internaţional de film penmtru copii din România. Artista a urmărit împreună cu publicul filmul “Mama”, care a rulat în cadrul spectacolului de gală, o producţie cu mare success în prezent în Norvegia şi Quebec.

 „Dream Fest Cinema” a transformat Slatina într-un oraş al copilăriei

FOTOGALERIE

image

“Festivalul copilăriei” a avut-o dret invitat special aseară pe Elisabeta Bostan, regizoarea ale cărei filme au cucerit sufletele a milioane de copii din lumea întreagă. Copiii urmăresc cu plăcere şi astăzi “Veronica” sau “Fram”, iar adulţii, indiferent de vârstă, recunosc faptul că aceste filme le-au înfrumuseţat copilăria şi nu le vor uita niciodată. Elisabeta Bostan este cel mai important regizor şi scenarist român de film pentru copii, realizând proiecţii îndrăgite, printre care: „Năică şi peştişorul”, “Amintiri din copilărie”, “Pupăza din tei”, “Năică şi barza”, “Năică şi veveriţa”, “Năică pleacă la Bucureşti”, “Tinereţe fără bătrâneţe”, “Veronica”, “Veronica se întoarce”, “Mama”, “Saltimbancii”, “Un Saltimbanc la Polul Nord”, “Fram” şi “Campioana”.
Regizoarea a deschis spectacolul de gală, în cadrul căruia a rulat proiecţia “Mama”, fiind recompensată la Slatina pentru minunatele filme realizate cu Marele premiu al “Dream Fest Cinema” 2011. “Vreau să vă spun cât de mult vă iubesc, copii! Şi dacă filmele mele mai durează şi astăzi, este cea mai mare fericire pentru mine ca artist”, a spus marea artistă, aceasta mulţumind celor care au organizat acest festival.

Cel care i-a înmânat trofeul a fost preşedintele Consiliului Naţional al Cinematografiei Române, Eugen Ştefănescu, iar copii costumaţi în personaje de film i-au oferit flori.

“Mulţi colegi s-au uitat cu circumspecţie când au aflat că dorim să organizăm acest festival. Este foarte greu să mai pătrunzi acum în piaţa de festivaluri din România. Însă am fost inspiraţi şi ne putem felicita pentru această ediţie, nesperat de bine organizată. Este un act de cultură pe care-l salutăm şi îl vom sprijini în continuare. Sperăm să putem face în aceastămparte a Europei un fenomen al filmului pentru copii”, a declarat preşdintele Ştefănescu.


Publicul a respectat memoria actriţei Ludmila Gurcenko, interpreta personajului principal din filmul “Mama”, cu aplauze, cei mici fiind imediat cuceriţi de povestea caprei cu cinci iezi. “Mi s-a părut foarte frumos şi sper ca acest festival să fie în fiecare an. Aş dori să fie mai mare, cu mai multe ţări candidate”, spune Timeea Tomescu.
Astăzi rulează ultimele proiecţii din concurs, iar la ora 19.00 vor fi desemnaţi câştigătorii primului festival internaţional pentru copii din România.

image
Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite